« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
sve spremno za finale

Posljednji finalisti Supertalenta – Sinovi i Monica Rogić

POGLEDAJTE VIDEO: Peta polufinalna emisija u finale je odvela mladu pjevačicu iz Rijeke i plesnu skupinu Sinovi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajac / CROPIX )
Više o

Supertalent NovaTV

,

Monica Rogić

,

finalisti supertalent

,

Sinovi

Dubravko Merlić još se prije početka showa požalio kako je bilo teško odabrati 50 najboljih kandidata s obzirom na kvalitetu i broj prijavljenih iz cijele Hrvatske. Rekao je da je dio kandidata bio neupitan, dok se između nekolicine vodila žestoka borba za finale.

"Na popisu smo imali 60 kandidata i mučili smo se dok smo ju kratili. Supertalent je emisija koja nudi veliku prepoznatljivost u najkraćem mogućem roku. Pobjednik će imati veliku šansu za dobru karijeru, ali će naravno uvelike ovisiti o producentskoj mašineriji koja će stajati iza njega i njegovih projekata", rekao je po mnogima najstroži član žirija.

Posljednji vlak za stjecanje te jedinstvene prilike u petoj polufinalnoj emisiji ugrabili su Monica Rogić i plesna skupina Sinovi. Monica je pobijedila zahvaljujući glasovima publike, dok je o plesačima odlučivao žiri. U jednoglasnoj odluci između Sinova i benda We Come One, presudio je velik napredak benda u odnosu na audiciju.

Pohvale za Monicu

U rezimeu emisije, Dubravko Merlić je rekao da je najviše razočarala Zrinka Hranjec, dok su solidni bili Sinovi, Rudiment i Mislav Medić, a Monicu je prozvao apsolutnim vrhuncem večeri.

Dvanestogodišnja Monica iz Rijeke pjevala je pjesmu "Time To Say Goodbye" talijanskog tenora Bocellija. Za izvedbu je prvo od publike dobila na desetke plišanih igračaka, a zatim i ovacije žirija. Kako je sam priznao, Enisa je njen nastup toliko dojmio da se nije mogao ustati i zapljeskati s ostalima.

"Ti si beskrajan talent. Odnijela si me u svoj svijet. Vjerujem da možeš pjevati sve - od opere do popa. Igraš se glasom i prekrasna si mlada osoba", oduševljeno je komentirala Nina. Monica je nakon svog nastupa ispustila nekoliko suza radosnica.

Inače velikodušna Nina iznenadila je kada je usred nastupa Zrinke Hranjec prva stisnula crveni gumb: "Za tebe sam se borila na audiciji. Oduševila si me onda posebnom interpretacijom. Mislim da si večeras zvučala nesigurno." Zrinka je na kraju priznala da je dosta falšala u izvedbi pjesme Edit Piaf.

Sestre Kolgjeraj nisu prošle ništa bolje od Zrinke. Izvedbom „True Colors" nisu impresionirale žiri, za razliku od beatboxera iz Vinkovaca. "Medo kralju", prokomentirale su publika i žiri nastup Mislava Medića, a Merlić je rekao: "Bio si odličan, ovakvi kao ti nam trebaju u finalu."

Sinovi nagrađeni za napredak

Plesna skupina Sinovi u emisiji je nastupila posljednja. Pohvale za izvedbu stizale su sa svih strana, a Merlić vjeruje da Sinovi u finalu mogu ozbiljno konkurirati Atomic Dance Factoryu i Unit-Xu: "Bili ste iznad očekivanja, plesno, koreografski i po idejama puno bolje. Ugodno ste me iznenadili."

Enis se pak pohvalio kako je odmah prepoznao njihov talent, za razliko od kolege iz žirija: "Maštovita koreografija. Za razliku od Merlića ja sam odmah prepoznao kvalitetu. Ja odmah prepoznam talenat, njemu treba malo više."

Za posljednja dva mjesta u finalu borilo se novih 10 natjecatelja: bubnjarski bend Rudiment, pjevačica Zrinka Hranjec, sestre Kolgjeraj koje čine četveročlani girl bend, beatboxer Mislav Medić, plesna skupina Showtime, pjevačica Monica Rogić, showdance plesačica Petra Mamić, specifični heavy metal bend s trubačima We Come One, trbušni plesač Vjekoslav Didović i plesna skupina Sinovi.

Večeras izabrani finalisti će se pridružiti Mateu Ravliji, Nini Kraljić, Antoniji Dori Pleško, Unit-X-u, Tihomiru Bendelji, Step by Stepu, Atomic Dance Factoryju te Deborah Šuker i Marijanu Kešinoviću, koji su svoje mjesto u finalu osigurali u prethodne četiri polufinalne emisije.

04.12.2009. 22:38:17
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    04.01.2010. 18:29
    monica super pjeva :)
Novi komentar
nužno
nužno