« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NOVE CIJENE

Poskupilo je gorivo, drugi tjedan za redom!

Danas su neke naftne tvrtke ponovno podigle cijene goriva na svojim crpkama, pa je tako Eurosuper 95 poskupio za 7 lipa, a Eurodizel za lipu

Drugi tjedan za redom cijene idu gore
Drugi tjedan za redom cijene idu gore (Arhiva)
Više o

gorivo

,

cijene goriva

,

nove cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurosuper BS 95

Tjedan dana nakon posljednjeg poskupljenja naftne kompanije povećale su u utorak cijene goriva na svojim benzinskim postajama. Prema informacijama koje je prikupio portal cijenegoriva.info, cijena jedne litre najprodavanijeg goriva u Hrvatskoj Eurosupera 95 na Ininim postajama sada stoji 10,89 kune, što je poskupljenje od 7 lipa. Cijena jedne litre Eurodizela na Ininim benzinskim postajama, pak, poskupila je za 1 lipu i sada stoji 10,05 kuna.

Cijene naftnih derivata podigli su i Tifon, Petrol te Crodux derivati, dok bi Lukoil to mogao učiniti danas nakon 14 sati kada i inače mijenja cijene. Konzum benz i Adria Oil za sada nisu mijenjali cijene, ali će to vjerojatno učiniti sutra.

Isto tako, koliko su cijene goriva naftnih derivata u naseljima i gradovima različite u odnosu na one na autocestama pokazuje i podatak da je na Croduxovim benzinskim postajama na autocestama litra Eurosupera 95 skuplja za 10 lipa i stoji 10,99 kuna.

Točne cijene goriva mogu se pogledati na internetskom portalu cijenegoriva.info. Naime, jedino na portalu cijenegoriva.info korisnici mogu saznati trenutno važeće cijene goriva u Hrvatskoj te izračunati koliko će uštedjeti. Odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti ako gorivo toče na najjeftinijoj u odnosu na najskuplju benzinsku postaju.

Podsjetimo, iako je slobodno formiranje cijena benzina u Hrvatskoj dočekano s odobravanjem, ipak potrošači su zakinuti. Aktualne cijene benzina i dizela potrošači mogu vidjeti na takozvanim totemima na benzinskim postajama, a budući da ih neke postaje nemaju, tek prilikom točenja goriva

27.05.2014. 10:49:00
Novi komentar
nužno
nužno