« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Portugalski izbornik na rubu otkaza

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

kvalifikacije za SP

,

portugalski izbornik

,

Carlos Quieroz

Nakon još jednog kiksa portugalske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine izbornik Carlos Quieroz se našao na rubu otkaza.

Portugalci su u prva četiri kola upisali samo jednu pobjedu i to na gostovanju na Malti, dok su kod kuće izgubili od Danske (2:3), te remizirali protiv Albanije (0:0). Jedan bod su osvojili u Švedskoj (0:0).

"Svi smo frustrirani i razočarani. Nismo niti pomišljali da ćemo tako slabo otvoriti kvalifikacije," kazao je Quieroz nakon utakmice protiv Albanije u kojoj je domaćin imao 53 minute igrača više.

Bivši pomoćnik Alexa Fergusona u Manchester Unitedu je preuzeo portugalsku vrstu nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj naslijedivši Luiza Felipea Scolaria koji je preselio u Chelsea.

"Još uvijek nije sve izgubljeno, no više nemamo pravo na pogrešku," dodao je Quieroz kojeg su mediji već praktički smijenili. Portugalske novine su utakmicu protiv Albanije proglasile jednom od najgorih u povijesti njihove reprezentacije zatraživši reakciju čelnika saveza.

"S ovakvom igrom bolje da ostanemo kod kuće," piše dnevnik Publico, dok A Bola traži "tko će preuzeti odgovornost za ovako sramotnu igru". Međutim, Quieroz je odbacio sve napade uvjeren kako će se na koncu radovati.

"Bez brige osvojit ćemo potrebne bodove za plasman na SP," poručio je portugalski strateg. (hina/metro-portal)

16.10.2008. 14:58:32
Novi komentar
nužno
nužno