« Televizija
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
62. EUROSONG

Portugal pobijedio na Eurosongu

Iako je hrvatski predstavnik Jacques Houdek oduševio nastupom u Kijevu, što potvrđuju i odlični komentari na društvenim mrežama, ovogodišnji Eurosong završio je u zlatnoj sredini na 13. mjestu

Salvador Sobral pobjednik je Eurosonga
Salvador Sobral pobjednik je Eurosonga (Screenshot)
Više o

Portugal

,

Salvador Sobral

,

Amar Pelos Dois

,

62. Eurosong

Salvador Sobral iz Portugala pobjednik je 62. Eurosonga s pjesmom 'Amar Pelos Dois'. 29-godišnji Portugalac pobjedio je s pjesmom čija je autorica njegova sestra. Iako je više glasova publike dobila Bugarska presudili su glasovi žirija, pa je pobjedio Portugal.

Iako je hrvatski predstavnik Jacques Houdek oduševio nastupom u Kijevu, što potvrđuju i odlični komentari na društvenim mrežama, ovogodišnji Eurosong završio je u zlatnoj sredini na 13. mjestu.

U velikom finalu sudjelovalo je po 10 zemalja iz oba polufinala kao i zemlje koje su direktno u finalu - Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Velika Britanija i domaćin prijenosa Ukrajina. Iz 1. polufinalne večeri nastup u finalu osigurali su predstavnici Moldavije, Azerbajdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Armenije, Australije, Cipra i Belgije.

Iz 2. polufinalne večeri u finale su ušli predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije.

Poslušajte pobjedničku pjesmu:

14.05.2017. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno