« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
ŠOKANTNO!

Poplave na Tuškancu - što se tamo događa?

Već treći puta u 8 dana, a još jednom u lipnju mi smo, preciznije Metro portal, ostali bez svog prostora.... poplava je uništila sve

Sve nam je uništeno...
Sve nam je uništeno... (Metro)
Više o

Tuškanac

,

poplave

,

radovi

Tuškanac je lijep kvart, šuma, ptičice... ali, kad počne padati kiša, nije više tako lijepo niti zgodno živjeti ovdje.

Naime, već peti puta u 8 dana, a još jednom u lipnju mi smo, preciznije Metro portal, ostao bez svog prostora.... poplava je uništila sve... jedna od njih upravo sada!

Od opreme do materijala, uredskog namještaja... sada imamo sam ovaj 8 godina stari laptop na kojima više ne znamo ni što bi, a ni kako bi. Da ne govorimo o kolegama iz Naklade Neptun koji su ostali bez 1000 knjiga koje su trebale otići čitateljima... sada su vani, mokre i uništene.

Tko je kriv? Kako je kuća stara 60 godina, nismo nikad imali problema (a isto kažu i susjedi). Što kažu u Vodoopskrbi i odvodnji? Ništa... svaki puta kad ih nazovemo i kažemo da nas je potopilo, pošalju ekipu nakon najmanje pola sata i tada je sve već gotovo... A ta ekipa nema ovlasti napraviti ono što je potrebno, a to je sanirati situaciju na ulici. 

Ono što znamo je sljedeće: na Tuškacu su radovi već godinu dana... mijenjaju se, pogodite - kanalizacijske cijevi. Na samom uglu Tuškanca i Nazorove napravljen je jedan od šahtova koji je pod 90 stupnjeva... ukratko, kad kiša pada, slijeva se voda s Tuškanca i pokušava se zaviti po 90... i, kao što bi i malo dijete zaključilo, tu nastaje problem jer ne može progutati tu vodu i ulazi gdje - u cijev zgrade u kojoj radimo. Ne trebamo vam detaljno objasniti kako to izgleda jer nam je već dosta.

Bez obzira na sve, gospoda iz Hitnih intervencija Vodoopskbe i odvodnje dolaze već treći put (a za par sati i četvrti put) u 8 dana, kažu da su sve snimili i ništa se ne događa - mi ćemo opet morati večeras dežurati kako bi izbacili vodu iz kuće. 

Svaki dan zovemo šefove u Odvodnji koji mogu riješiti problem vrlo jednostavno, no ne rješavaju ga. Zovemo g. Davora Poljaka, g. Ratka Gregurina... G. Gregurin je poslao ekipu da pročisti kanalizacijske cijevi, no to nije problem ni ublažilo, a kamoli riješilo. 

Nadamo se da ćemo uspjeti proširiti ovu vijest i napraviti dovoljnu količinu pritiska kako bi mogli raditi i dalje... hvala vam unaprijed!!

Ako imate sličan problem, pošaljite svoje reakcije na urednistvo@metro-portal.hr

15.09.2022. 18:40:00
Novi komentar
nužno
nužno