« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
DARK KNIGHT

Ponovno snimljen Tamni vitez, satelit star 13 tisuća godina

Legendarni NLO ili satelit koji je u orbiti oko Zemlje već 13 tisuća godina ponovno je snimljen s Međunarodne svemirske postaje

Dark Knight i dalje orbitira oko Zemlje
Dark Knight i dalje orbitira oko Zemlje (Screenshot YouTube)
Više o

NLO

,

satelit

,

NASA

,

teorije zavjere

,

ISS

,

Epsilon Bootes

,

Dark Knight

,

Gordon Cooper

Dark Knight ili Tamni vitez, satelit koji je u orbiti oko Zemlje već 13 tisuća godina, prema nekim izvorima, ponovno je snimljen kraj ISS-a. Priča započinje još 1954. godine, prije lansiranja prvog Sputnika, kada su radio amateri ulovili signale koji dolaze iz orbite.

Ubrzo se vijest proširila i SAD i SSSR su počeli pratiti satelit i, vjerojatno, pokušali dekodirati signale koje je emitirao. Nakon početne medijske prašine, Dark Knight je lagano pao u zaborav, izronivši tu i tamo na prilično jasnim NASA-inim snimkama iz orbite.

Jedan od radio amatera tvrdio je da je dekodirao signale koji su dali sliku zvjezdanog sustava Epsilon Bootes, no onako kako je izgledao pred 13 tisuća godina, što je teorije zavjere nagnalo na zaključak da je satelit star upravo toliko.

Prvi puta je Dark Knight snimljen 3. rujna 1960. godine kamerom za praćenje iz tvornice aviona Grumman na Long Islandu, sedam mjeseci nakon što je prvi puta zabilježen na radaru. 

Tvrdi se da se NLO ili satelit mogao vidjeti sa Zemlje kao crveni objekt koji se kreće u orbiti s istoka prema zapadu u vrijeme kad je većina satelita imala upravo obrnuto kretanje. 

Tri godine kasnije astronaut Gordon Cooper je u svom prvom letu koji je trajao 22 orbite oko zemlje javio nadzornoj postaji u Australiji da vidi svjetleći zeleni objekt koji se približava njegovoj kapsuli, a radari u Australiji potvrdili su poziciju i kretanje objekta. No, nakon što se ABC dočepao priče, zabranjen im je razgovor s Cooperom o toj temi, več je izdano priopćenje da je astronaut halucinirao zbog nedostatka kisika. 

Taj dio priče mutno je prikazan javnosti u epskom filmu The Right Stuff o prvim američkim astronautima.

Snimka koju prikazujemo napravljena je s Međunarodne svemirske postaje u ožujku:

Ovdje možete pronaći fotografije Dark Knighta koje je NASA uklonila sa svojih stranica u siječnju ove godine:

 

17.04.2013. 10:07:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    kiko
    17.04.2013. 12:41
    jos jedna izmisljena prica. svemir je dovoljno fascinantan sam po sebi, zasto izmisljati gluposti? :)
  2. avatar
    Ze
    17.04.2013. 17:39
    da bi se ti moga pravit pametan
Novi komentar
nužno
nužno