« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
IDU DALJE!

Ponovno prosvjedi u Mariboru

Prosvjedi su u petak održani i u više drugih općina u kojima su prosvjednici tražili ostavke gradonačelnika ili općinskih vijeća

Mariborčani ne odustaju
Mariborčani ne odustaju (Arhiva)
Više o

prosvjedi

,

Maribor

,

Kranj

,

Murska Sobota

Više tisuća ljudi prosvjedovalo je u petak poslije podne na ulicama Maribora protiv lokalnih političkih elita, tražeći da ostavke podnese cijelo gradsko vijeće, a ne samo gradonačelnik Franc Kangler koji je nedavno odstupio pod optužbama građana zbog korupcije i klijentelizma u poslovanju grada i općinskih službi.

Prosvjednici su općinskim vlastima dali su rok da odstupi do 20. prosinca, jer tvrde da oni predstavljaju "hobotnicu" koja kontrolira cijeli grad.

U šetnji gradom prosvjednici su prosvjedovali i ispred gradskog zatvora, tražeći da se iz pritvora puste uhićeni prilikom izgreda nakon prosvjeda od prije više od tjedan dana. Uz jaku prisutnost policije poslije podne prilikom prosvjeda nije bilo izgreda.

Prosvjedi su u petak održani i u više drugih općina u kojima su prosvjednici tražili ostavke gradonačelnika ili općinskih vijeća, među ostalim u Kranju, Murskoj Soboti, Lendavi i Ajdovščini.

15.12.2012. 04:28:00
Novi komentar
nužno
nužno