« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
CIJENE

Ponovno porasle cijene svih goriva

Ovog su utorka poskupile sve vrste goriva, uključujući i autoplin, a takav se blagi rast cijena očekuje i sljedeći tjedan

Autoplin je također poskupio
Autoplin je također poskupio (Arhiva)
Više o

autoplin

,

cijene goriva

,

nove cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurosuper BS 95

Cijene svih vrsta goriva u utorak su porasle. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, nakon dva tjedna pada, litra eurosupera 95 skuplja je za 7 lipa i prodaje se u rasponu od 9,11 do 9,14 kuna, ovisno o kompaniji.

Litra eurodizela također je skuplja. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 5 lipa više nego prošloga tjedna. Cijena litre eurodizela kreće se između 8,51 i 8,55 kuna, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo. U utorak je litra autoplina poskupila 7 lipa i sada se prodaje za oko 3,97 kuna. Ovo je inače sedmi tjedan zaredom da cijena ove vrste goriva nije pala.

Na nekim postajama, poput Croduxovih, cijena autoplina je nešto iznad četiri kune (što je ujedno i najviša cijena autoplina unazad četiri mjeseca), dok ga primjerice Plinski centar Zagreb prodaje za 3,75 kuna.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su kretanja cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i nepovoljnog tečaja dolara i kune (kao što smo i pretpostavili prošloga tjedna da bi se moglo dogoditi). Cijena sirove na svjetskim tržištima u posljednjih nekoliko dana blago pada i kreće se oko 47 dolara po barelu što bi, ako se nastavi, moglo utjecati i na blagi pad cijena na Mediteranu. Imajući u vidu i nastavak rasta tečaja dolara i kune (u utorak je tečaj bio 6,82, a prošlotjedni prosjek bio je oko 6,76) i ukoliko se ovi trendovi nastave, možda bi idućega tjedna mogli očekivati blagi rast cijena goriva. 

29.09.2015. 12:26:28
Novi komentar
nužno
nužno