« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Ponovno otvoren promet kroz tunel ispod La Manchea

Ograničenja - jedan vlak svaki sat

Zatvaranje tunela izazvalo je velike gužve i kašnjenja u transportu
Zatvaranje tunela izazvalo je velike gužve i kašnjenja u transportu (AFP)
Više o

požar

,

La Manche

,

Eurostar

,

željeznica

U nedjelju ujutro uspostavljen je ograničen promet kroz tunel ispod kanala La Manche i tridesetak vlakova Eurostar vozit će na linijama Pariz-London-Pariz i Bruxelles-London-Bruxelles, doznaje se od Eurotunela i Eurostara.

"Sav željeznički promet - putnici, Eurostari, teretni vlakovi - od nedjelje ujutro prometuju južnim tunelom", jedinim mogućim prolazom nakon požara koji je u četvrtak izbio u sjevernom tunelu, objavio je glasnogovornik Eurotunela.

Prva putnička kompozicija je pošla u 7.18 sati po lokalnom vremenu iz Folkestonea u Engleskoj, u smjeru Calaisa. Planira se jedan polazak svakog sata, naspram dva do tri polaska sa svake strane u normalnim okolnostima.

Svaka putnička kompozicija može prevesti 120 automobila i 12 autobusa.

Eurostar planira u nedjelju pustiti u promet 30 vlakova: deset u svakom smjeru između Pariza i Londona i pet između Bruxellesa i Londona. Usto bi kroz tunel u 24 sata trebalo prometovati šest teretnih vlakova.

Požar je u četvrtak iz još neutvrđenih razloga izbio u sjevernom tunelu (smjer Engleska-Francuska), na 12. km francuskog ulaza u tunel, na vagonu koji je prevozio kamion i dva kombija. U požaru je uništeno 700 metara tunela. Šestorica vozača kamiona lakše su ozlijeđena zbog trovanja dimom. (HINA)

14.09.2008. 14:26:14
Novi komentar
nužno
nužno