« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Šimonović

"Politika ne može zaustavljati optužnice"

Ministar pravosuđa rekao je danas u Splitu kako se politika ne može mješati u autonomiju pravosuđa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

pravosuđe

,

Ivan Šimonović

,

politika

,

optužnice

"Saboru se ne može zabraniti rasprava (o aktualnim aferama), ali cijelo vrijeme možemo i moramo ustrajavati na dvije stvari - jedna je da politika ne može pisati optužnice, a druga je da ne može ni zaustavljati optužnice. Pravosuđe radi svoj posao", kazao je ministar Šimonović odgovarajući na novinarski upit u vezi s prošlotjednom saborskom raspravom o aktualnim aferama među kojima je i stanje u "Podravci".

Po ministrovoj ocjeni, u hrvatskome pravosuđu načinjen je "veliki korak naprijed" jer se osjeća da Državno odvjetništvo i sudovi u miru i po stručnim i profesionalnim kriterijima mogu raditi svoj posao.

"Pravosuđe govori pravnom akcijom, pravosuđe govori kroz istrage koje provodi državni odvjetnik, pravosuđe će govoriti i kroz usta sudova i sudaca. Zadaća je ministra pravosuđa da osigura uvjete u kojima na pravosuđe neće biti pritisaka", rekao je ministar Šimonović, koji je u splitskome Mediteranskom institutu za znanost o životu nazočan na simpoziju "Hrvatsko-francuski upravnopravni dani". (Hina/Metro-portal)

26.10.2009. 14:35:10
Novi komentar
nužno
nužno