« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
STUTTGART:

Policija vodenim topovima i suzavcem tjerala prosvjednike

Tisuće prosvjednika pokušalo je spriječiti rušenje stabala blizu glavnog kolodvora, koji se također treba djelomično srušiti

Prosvjed u Stuttgartu
Prosvjed u Stuttgartu (Getty Images)
Više o

suzavac

,

vodeni top

,

Melvins

Policija je u četvrtak vodenim topovima i suzavcem rastjerala nekoliko tisuća prosvjednika u Stuttgartu koji se protive velikom planu rušenja željezničkog kolodvora. Nekolicina prosvjednika je ranjena, rekao je glasnogovornik udruženja koje je organiziralo masovni prosvjed nakon početka radova prije mjesec dana.

Između 5.000 i 10.000 prosvjednika pokušalo je spriječiti rušenje 25 stabala u parku blizu glavnog kolodvora, koji također treba djelomično srušiti kako bi se izgradio podzemni kolodvor.

Taj plan, jedan od najvećih u Europi, vrijedan oko sedam milijarda eura, u tijeku devet godina predviđa, osim rušenja i rekonstrukcije središnjeg kolodvora, gradnju 16 željezničkih tunela, 18 mostova i 60 km pruge.

Više desetaka tisuća prosvjednika redovito se okuplja ispred kolodvora zahtijevajući prekid radova, za koje tvrde da su nepotrebni i preskupi. Ti bi prosvjedi na regionalnim izborima u ožujku u pokrajini Baden Wuertembergu mogli utjecati na pad konzervativne vlade sklone kancelarki Angeli Merkel. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 21:24:38
Novi komentar
nužno
nužno