« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TOMISLAV POKROVAC:

Policija prestala s privođenjima nakon Čobankovićeve intervencije

Čini se kako je ministar poljoprivrede, uz onaj pregovarački, preuzeo i posao ministra unutarnjih poslova

(Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

policija

,

Petar Čobanković

,

privođenje

,

Tomislav Pokrovac

,

seljaci prosvjed

Nakon što je tijekom ponedjeljka do medija dospjela vijest kako je policija od jutra privodila prosvjednike, dogodio se još jedan obrat.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac, koji se i požalio na privođenja prosvjednika, što je pak policija dematirala, za Index.hr je potvrdio da se s uhićenjima prestalo nakon što se požalio ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću.

"Na osobnu intervenciju ministra Čobankovića spriječene su daljnje akcije", rekao je Pokrovac i dodao kako se netko poželio igrati načelnika policije.

Policija očekivano nije htjela komentirati navodnu intervenciju ministra poljoprivrede.

"Ne mogu to komentirati i nemam tu informaciju", kazao je glasnogovornik PU vinkovačke Krunoslav Žgela.

Podjećamo, Toislav Pokrovac ranije tijekom dana izjavio je kako im je policija obećala da neće biti privođenja, ali kako je to obećanje prekršila jer je u Vukovarsko-srijemskoj županiji privedeno najmanje pet osoba.

No, bit ovog slučaja je otvaranje dva zanimljiva pitanja - prvo, zašto je policija demantirala da uhićuje prosvjednike, a sada je navodno prestala s onime što po vlastitim tvrdnjama nije radila. I drugo, kakvu ingerenciju nad policijom ima ministar poljoprivrede ako na njegovu osobnu molbu organi reda prestanu s onime što navodno ne rade?

08.03.2010. 17:35:16
Novi komentar
nužno
nužno