« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NEVLADINE UDRUGE:

Policija je tolerirala nerazumno nasilje zaštitara u Cvjetnom

Policijski djelatnici su tijekom prosvjeda protiv centra "Cvjetni" prekršili više zakonskih odredbi

Cvjetni
Cvjetni (nedamovarsavsku.net)
Više o

Cvjetni trg

,

centar Cvjetni

Prosvjedi koji se događaju u Zagrebu i nadalje su nenasilni te je policija prilikom prosvjeda u povodu otvaranja shopping centra Cvjetno, tolerirala nerazumno i neopravdano nasilje zaštitara u Cvjetnom ili je sama koristila pretjerano nasilje na Markovom trgu, čime je policija prekršila niz zakonskih odredbi, tvrde Nevladine udruge Kuća ljudskih prava, GONG, Srpski demokratski forum i CESI, prenosi Hina. 

Udruge zato zahtjevaju da unutarnja kontrola provede temeljitu istragu i primjereno kazni policijske djelatnike koji su, kako smatraju, prekršili više zakonskih odredbi te da se protiv "nasilničkih zaštitara podnesu prijave".

Također zahtjevaju da se žurno ustanovi povjerenstvo propisano novim zakonom o policiji kako bi mu mogle uputiti predstavku. "Tražimo da se žurno uvede i neovisni građanski nadzor nad radom Ministarstva unutarnjih poslova", stoji u priopćenju udruga koje dodaju kako su mjerodavni odbori Hrvatskog sabora dužni provesti raspravu o navedenim događajima.

Napominju kako će kao aktivisti za ljudska prava i sami s timom odvjetnika utvrditi koje vrste kaznenih prijava mogu podnijeti.

08.04.2011. 18:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    09.04.2011. 23:21
    išla sam danas pogledat taj centar i stvarno je ružan do boli. rugoba izvana koja se nikako ne uklapa u prostor, klaustrofobični mračni hodnici unutra, nije to nikakva šetnica. čak i da su im papiri čisti i da nema nikakve veze s korupcijom, cvjetni je arhitektonski zločin. ima u svijetu puno boljih primjera kako uskladiti staro i novo, ali to ovjde ni nije bio cilj.

    i sramota me ljudi koji čekaju u redu da kupe koju krpicu u H&M. ko da se besplatno auti dijele ili hrana za godinu dana, a ne krpice iz bangladeša. ok je kupovat u H&M, ali čekat u redu da uđeš u ducan s krpicama. OMG!
  2. avatar
    xena
    10.04.2011. 00:04
    dakle, ovo je skandal. u razgovoru s novinarkom Radio Studenta Tomo Horvatinčić 18.3.2011. kaže:

    Vaš se projekt u početku zvao Cvjetni prolaz, zar ne?
    Prolaz se ne može zvati zato jer su prolazi, mlada damo, ovoga, nazivi za klaustrofobiju. Oktogon je prolaz, Marulićev prolaz, kak' se zove ovaj, Lovački rog prolaz, a ovo je nova ulica.

    Znači, tu se isto može prosvjedovati?
    Da, tu se isto može prosvjedovat, 24 sata će bit otvoreno, ulični svirači, tu možete prosvjedovat već kad se otvori.

    link na clanak: http://drugacije.hr/component/content/article/57/293

    dakle to je rekao 18.3. a vec 7.4. prosvjednici nisu mogli uci u cvjetni=ulicu svih građana. i bolje da nisu, nebi im stali transpareti jer je strop jedva 2,5 metra. tomo kaze da je oktogon klasutrofobican a cvjetni nova ulica?!?!?! dragi tomo, bas je suprotno. tvoja ulica je grobnica u svakom smisli rijeci.
Novi komentar
nužno
nužno