« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NASTAVAK

Policija hapsi po Podravci, priveden i Polančecov kum

Ne otkrivajući identitet uhićenih iz policije su priopćili da je riječ o nastavku kriminalističkog istraživanja u sklopu akcije "Menadžer"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

Ivica Šestak

,

Nevio Prlog

Jedna odgovorna osoba iz Podravke te devet direktora i odgovornih osoba u tvrtkama koje su poslovale s tom koprivničkom prehrambenom tvrtkom uhićeno je jutros u nastavku USKOK-ove istrage i akcije "Menadžer", potvrdilo je Ravnateljstvo policije.

Ne otkrivajući identitet uhićenih iz policije su priopćili da je riječ o nastavku kriminalističkog istraživanja u sklopu akcije "Menadžer" u kojoj su još prije tri mjeseca uhićena šestorica menadžera, među kojima i četvorica bivših čelnika tvrtke. Policija nije otkrila zbog čega se deset uhićenih osoba sumnjiči, a ni u USKOK-u nisu željeli otkriti nikakve pojedinosti.

Najnovija uhićenja vezana uz nezakonitosti u Podravci proveli su Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i Policijska uprava koprivničko-križevačka temeljem. Akcija je provedena po nalogu USKOK-a koji već dulje vrijeme istražuje poslovanje koprivničke tvrtke.

Mediji su objavili da je među uhićenima i Nevio Prlog, kum bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, vlasnik građevinskih tvrtki koje su navodno s koprivničkom tvrtkom sklopio nekoliko poslova bez javnog natječaja. Nagađa se da mu je u tome pomogao direktor Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darko Korošec.

Ne otkrivajući identitet uhićenih iz policije su priopćili da je riječ o nastavku kriminalističkog istraživanja u sklopu akcije "Menadžer" u kojoj su još prije tri mjeseca uhićena šestorica menadžera, među kojima i četvorica bivših čelnika tvrtke.

Neki mediji su objavili i da je uhićen i direktor za upravljanje imovinom Podravke Ivica Šestak, brata od ranije uhićenog bivšeg predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka, no za to još nema službene potvrde. Izvršna direktorica Korporativnih komunikacija Podravke Dijana Jendrašinkin također ništa nije željela reći o posljednjim uhićenjima u toj tvrtki. Kratko je izjavila da tvrtka nema komentara te da svakodnevni rad i proizvodnja u Podravci nesmetano idu dalje.

USKOK istragu u Podravci vodi od kraja listopada prošle godine kada su zbog afere "Spice" uhićeni bivši predsjednici Uprave Darko Marinac i Šestak, bivši članovi Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić. Oni su u pritvoru, a nekima od njih sud je zamrznuo dio imovine. USKOK ih sumnjiči da su raznim malverzacijama oštetili Podravku za oko 250 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

18.01.2010. 14:21:29
Novi komentar
nužno
nužno