« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BIG BROTHER

Policija će snimati cijelu inauguraciju Ive Josipovića

Iz policije su najavili da će, po odredbama zakona o javnom okupljanju, pregledavati sve osobe koje dolaze na Gornji grad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix/Arhiva)
Više o

MUP

,

Gornji grad

,

Markov trg

,

policija

,

privremena regulacija prometa

,

inauguracija

,

snimanje okupljanja

Tijekom inauguracije predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića policija će u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima snimati audio-video uređajima održavanje cijeloga javnog skupa, priopćeno je danas iz Ravnateljstva policije.

Podsjetivši kako inauguracija počinje u 12 sati, 18. veljače na Trgu svetog Marka, policija preporučuje posjetiteljima da na ceremoniju dođu do 11 sati, kako bi se obavili potrebni pregledi te na vrijeme zauzela mjesta. Posjetitelji će do Markova trga moći doći isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom kroz Kamenita vrata.

Iz policije najavljuju da će, po odredbama zakona o javnom okupljanju, pregledavati sve osobe koje dolaze na Gornji grad. Stoga mole građane da, radi izbjegavanja mogućih neugodnosti, ne dolaze pod utjecajem opojnih sredstava te da sa sobom ne nose predmete ili sredstva pogodna za nanošenje ozljeda ili remećenje javnog reda i mira.

Policija podsjeća kako će 17. i 18. veljače u Zagrebu biti uspostavljena privremena regulacija prometa, a za prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država povremeno i kratkotrajno će se zaustavljati promet od Zračne luke Zagreb do središta grada.

Privremenom regulacijom prometa uvodi se zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila od 17. veljače od 18 sati do 18. veljače do 17 sati u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice), u Mesničkoj ulici te u Pierottievoj i Ulici I. Kršnjavoga od Kačićeve do Savske.

Za sva vozila, osim ona s akreditacijom, bit će zabranjen promet u Pierottievoj ulici od 17. veljače od 17 sati do 18. veljače do 17 sati, te svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkom i Streljačkom ulicom 18. veljače od 7 do 17 sati.

Sva vozila, osim ona s rezervacijom parkirališta u garaži "Tuškanac", 18. veljače od 7 do 17 sati neće smjeti prometovati Ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 19:16:41
Novi komentar
nužno
nužno