« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NIJEDNE NEMA BOLJE...

Policajci insceniranjem nesreće pomagali u prevari osiguranja

Dvojica policajaca sastavila su lažni zapisnik u dogovoru s četiri osobe koje su od osiguranja uspjele dobiti 50 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)
Više o

USKOK

,

policija

,

prometna nesreća

,

prevara osiguranja

Dvojicu policajaca i još četvoricu okrivljenika USKOK je optužio da su inscenirali prometnu nesreću i od osiguravajućeg društva naplatili 50 tisuća kuna štete, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo na internetskoj stranici.

USKOK četiri osobe tereti da su od listopada do 5. prosinca 2008., u Zagrebu i Velikoj Gorici inscenirali prometnu nesreću tako da su s vozila skinuli originalne ispravne dijelove i umjesto njih montirali oštećene dijelove.

Jedan od te četvorice je 24. studenoga 2008. u Vukomeriću sišao sa županijske ceste i zabio se u stablo nakon čega je obavijestio policiju o prometnoj nesreći.

Dvojica okrivljenih policajaca su po ranijem dogovoru s jednim od osumnjičenih proveli očevid i sastavili zapisnik u kojem su neistinito utvrdili da je uzrok izlijetanja s ceste neprilagođena brzina, iako su znali da je nesreća inscenirana.

Vlasnik automobila koji je sa suradnicima preinačio svoje vozilo s tim je zapisnikom prijavio nesreću osiguravajućem društvu koje mu je isplatilo oko 50.000 kuna.

Optuženu šestoricu USKOK tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave i prijevaru. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 18:15:11
Novi komentar
nužno
nužno