« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ISPROBAJTE

Pokušajte s drugačijom kupovinom – BUVLJAK!

Dosadile su vam gužve u trgovinama i nedostatak unikatne atmosfere dok birate sitnice za sebe ili prijatelje? Iskušajte BUVLJAK!

Svratite na Buvljak u Mediku
Svratite na Buvljak u Mediku (Goran Zajček)
Više o

AKC Medika

,

Buvljak

Radi se o sezonskom (proljeće/jesen) buvljaku koji se otprilike jednom mjesečno već niz godina održava u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. BUVLJAK je do sada uspješno održan već 28 puta, na 250m2 prostora.

Prvi je organizirala Iva Gjopar a od 2014. za to se brine Maja Vitanović. Izlagači ne plaćaju nikakvu kotizaciju ili pristojbu, BUVLJAK je neprofitan i volonterski projekt kojim se dodatno obogaćuju sadržaji u AKC Medika.

Ovaj buvljak poseban je po tome što osim uobičajene buvljačke ponude (knjige, roba, glazbeni mediji, uređaji, igračke, stara/nova roba i sl.) nudi rukotvorine i umjetnine raznih kreativaca.

Ponekad buvljaku budu pridružene i besplatne radionice izrade prirodne kozmetike ili nakita. 
BUVLJAK i popratne sadržaje posjećuje mnogo ljudi svih uzrasta i raznolikih interesa.
Organizatori ističu svoju otvorenost za raznovrsne oblike sudjelovanja:" promotivno, humanitarno, zabavno itd. tako da primamo sve ponude i prijedloge kako bi obogatili ovaj "event".

Također i poručuju: „Trebamo podržavati sve vrste buvljaka, na bilo koji način.. jer to nije čista trgovina - svaka stvar ima svoju povijest, prenosi neku svoju energiju..osobito ako je rukotvorina..i tako se sve okreće..i nemojte zaboravit ono najvažnije - buvljake činite upravo VI!!! Stoga nemojte očekivat tulume, high fashion i ne znam šta..svaki buvljak vas poziva prvenstveno na druženje koje, eto, može ispast korisno i za kupce i za prodavače..."

Svatko je slobodan doći, izlagati, zabaviti se, naučiti nešto novo. Zainteresirani se mogu javiti i pratiti vijesti na facebook grupi https://www.facebook.com/groups/BUVLJAK/. Informacije i obavijesti o detaljima svakog novog BUVLJAKA bit će pravovremeno objavljene tako da stignete pripremiti svoje torbe za kupnju i upustiti se u zabavno istraživanje ovog neuobičajenog i svojstvenog buvljaka.

Piše: Goran Zajček
11.12.2014. 12:16:28
Novi komentar
nužno
nužno