« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
PRIJAVITE SE!

Pokreni nešto svoje - druga godina

Otvoren drugi natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima - „Pokreni nešto svoje“

Uključite se i vi
Uključite se i vi (Arhiva)
Više o

natječaj

,

Pokreni nešto svoje

Predstavnici ACT Grupe, zajednice društvenih poduzetnika iz Čakovca te tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. predstavili su uspješne projekte i rezultate provedbe prve godine programa „Pokreni nešto svoje", nakon čega je otvoren novi natječaj.

Razvojni program „Pokreni nešto svoje" namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Ove godine program doživljava svoje drugo izdanje u organizaciji ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva do 80.000 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

„Prošle godine smo se susreli s iznimno velikim odazivom i brojem vrlo kvalitetnih prijava na natječaj, što potvrđuje tezu da u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha, već adekvatne financijske i mentorske podrške. Iznimno smo zadovoljni rezultatima ostvarenima u prvoj godini provedbe i očekujemo vrlo dobar odaziv i na novi natječaj", izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Ukupna financijska potpora projektima u prvoj godini programa „Pokreni nešto svoje" iznosila je 423.279,20 kn, pri čemu je prosječni iznos po korisniku iznosio 70.546,53 kn. Koristeći metodu izračuna društvenog povrata ulaganja, odnosno društvenog, okolišnog i ekonomskog utjecaja nastalog provedbom određenih aktivnosti, koji govori koliko je kuna za društvo zarađeno ulaganjem od 1 kn, provedbom programa od 1.7.2016. do 30.9.2017. godine na svaku uloženu 1 kunu stvoreno je 1,40 kn društvene vrijednosti. Osim toga, tijekom provedbe prvog kruga programa ostvareni su sljedeći produkti:

  • 3 novoosnovana poduzeća

  • 2 novozaposlene osobe

  • 5 prototipa proizvoda

  • 3 web aplikacije

  • 2 mobilne aplikacije

  • 3 prodajno-informativne web stranice

  • 1 crowdfunding kampanja.

Dobitnici potpore u prvoj godini kao glavne prednosti programa istaknuli su jasnu komunikaciju i fleksibilnost programa te stručnu tehničku, financijsku i mentorsku podršku ACT Grupe koja im je uvelike olakšala provedbu inovativnih poslovnih projekata. Također, otvaranjem drugog natječaja počinje djelovati i Alumni mreža korisnika potpore „Pokreni nešto svoje" koja će najboljim projektima osiguravati stručnu pomoć i razmjenu mišljenja i nakon isteka službenog trajanja programa.

„Dugoročno gledano, za nas ovaj program predstavlja transformaciju jedne ekonomske grane kojoj treba dodatna podrška. Od samih početaka razvoja programa, naša je ideja bila izravno i konkretno doprinijeti oživljavanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj koje, kako je pokazao interes i broj prijava u prvoj godini, doista treba i traži podršku. I sami kao kompanija trenutno prolazimo kroz transformaciju i ne zavaravamo se da su takvi procesi brzi i jednostavni. Ulaskom u drugu godinu ovog programa možemo govoriti o ostvarenju dugoročnih utjecaja i time čitav ovaj program držimo još vrjednijim, jer čini mjerljivu razliku i pomaže konkretne projekte", izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

Za financiranje projekata u okviru drugog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 500.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 15. prosinca 2017. godine do 12 sati na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2018., a početak provedbe projekata je 1. travnja 2018.

23.10.2017. 14:30:00
Novi komentar
nužno
nužno