« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
INA

Pojeftinjuju benzini, dizeli poskupljuju

Cijene dvije vrste Inina eurodizela, plavog dizela i lož ulja od ponoći će pak biti više za 14 lipa po litri.

Dizeli su sve bliži benzinima
Više o

INA

,

Diesel

,

benzin

,

nove cijene goriva

,

cijena goriva

Ina će od ponoći, kako se neslužbeno doznaje, smanjiti cijene motornih benzina za četiri lipe po litri, dok će dizelska goriva i lož ulje poskupiti za 14 lipa po litri.

Prema naslužbenim informacijama, Ina će od sutra, 1. studenoga, motorni benzin eurosuper BS 95 prodavati po 9,67 kuna po litri (do sada 9,71 kunu), a eurosuper BS 95 class po 9,72 kune (do sada 9,76 kuna).

Za četiri lipe po litri pojeftinit će i Inin benzin sa 98 oktana i nova cijena eurosupera BS 98 je 10,02 kune (do sada 10,06 kuna).

Cijene dvije vrste Inina eurodizela, plavog dizela i lož ulja od ponoći će pak biti više za 14 lipa po litri.

Tako će se eurodizel BS od sutra prodavati po 9,38 kuna (do sada 9,24 kune), a eurodizel BS class po 9,43 kune (do sada 9,29 kuna).

Nova maloprodajna cijena plavog dizela na Ininim postajama je 5,80 kuna (do sada 5,66 kune), a loživog ulja ekstra lakog 6,58 kuna (do sada 6,44 kune).

Inine promjene cijena u skladu su s kretanjima cijena derivata koje je danas poslijepodne, temeljem Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, objavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sukladno Pravilniku, Ministarstvo svaka dva tjedna objavljuje najviše razine maloprodajnih cijena, korekcija ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana te tečaju dolara, a maksimalno dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene pojedinog naftnog derivata naviše ili naniže može biti 3 posto.

Iz Ine su poslijepodne objavili kako su u proteklom razdoblju kotacije svih naftnih derivata na mediteranskom tržištu porasle do 5,88 posto, a tečaj dolara u odnosu na kunu oslabio je za 2,8 posto u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje.

Iz Ine su najavili da će cijene koje primjenjuje na većini svojih postaja, kao i diferencirane cijene na autocestama i izvan mreže autocesta, biti nakon ponoći objavljene na internet stranicama te kompanije.

Ina od 21. lipnja ove godine primjenjuje diferencirane cijene derivata te na 36 benzinskih postaja na autocestama ima za dvije do pet lipa veće cijene eurosupera BS 95 i eurodizela BS te eurosupera BS 95 class i eurodizela BS class, a ima i 20 postaja izvan mreže autocesta na kojima su cijene tih derivata za dvije do pet lipa niže nego na ostalim postajama.

 

31.10.2011. 20:31:45
Novi komentar
nužno
nužno