« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
OPREZ!

Pojačane mjere sigurnosti na dočecima Nove širom svijeta

Hrvatska policija je u višem stupnju pripravnosti nego prijašnjih godina, a zbog osiguranja na ulicama je i veći broj policajaca

Prijetnje ISIL-a shvaćene su ozbiljno
Prijetnje ISIL-a shvaćene su ozbiljno (Arhiva)
Više o

sigurnost

,

doček Nove godine

,

teroristički napadi

Teroristi propale Islamske države zaprijetili su napadima na klubove i crkve u novogodišnjoj noći, što je djelomično razlog zbog kojeg je sigurnost u cijeloj Europi na visokoj razini. Hrvatska policija je u višem stupnju pripravnosti nego prijašnjih godina, a zbog osiguranja na ulicama je i veći broj policajaca.

Novogodišnja noć posvuda će biti pod povećalom snaga sigurnosti. Betonski blokovi na prilazima trgova trebali bi spriječiti eventualne terorističke napade. 

"Mjere sigurnosti veće su nego lani. Cijelo područje je ograđeno. Imamo 1600 dodatnih policijskih snaga, gotovo svi su na dužnosti za Silvestrovo", izjavio je Thomas Neuendorf glasnogovornik berlinske policije.

U Berlinu se zbog prošlogodišnjih napada na žene, ove godine postavlja sigurnosni krug na središnjem trgu, u koji će moći ulaziti samo žene. 

"Pregledavat ćemo sve manje torbe i svaki posjetitelj koji prođe osiguranje, dobit će oznaku od organizatora. Velike torbe morat će ostaviti izvan ograđenog dijela", kazao je Thomas Neuendorf glasnogovornik berlinske policije.

U New Yorku su također spremni za novogodišnje slavlje. Osim betonskih blokova i službenika osiguranja, na ulicama i trgovima bit će prisutni psi tragači, kako bi na vrijeme spriječili eventualni bombaški napad. 

"Ove godine postavit ćemo i prikrivene promatračke grupe, snajperiste, ali i uniformirane službenike", izjavio je James P. O'Neill, načelnik njujorške policije.

Posjetitelji će na trgove prolaziti kroz detektore metala, kako bismo smanjili mogućnost unošenja oružja. 

"Rezime osiguranja je taj da će puno više osiguranja biti vidljivo, ali i puno prikrivenog. Građani će biti sigurni", istaknuo je James P. O'Neill, načelnik njujorške policije.
 
Poruka je teroristima da ih se Zapad ne boji, ali da se prijetnje svakako smatraju ozbiljnima.

 

31.12.2017. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno