« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZAPAMTITE

Pogreška koju na Viberu rade - gotovo svi

Jeste li znali da se poruke koje šaljete Viberom i pozivi koje obavljate koristeći ovu mrežu, mogu vrlo jednostavno presresti, prisluškivati, ukrasti?

Pazite na Viber ...
Pazite na Viber ... (Viber)
Više o

Viber

,

privatnost

,

poruke

Pored niza tehničkih mogućnosti, Viber odlikuje jedna, vjerojatno i najvažnija karakteristika - potpuno je besplatan i sve što vam je potrebno da biste ga jest internet konekcija. Ali, nije baš sve tako sjajno u korištenju Vibera...

Bezbroj puta čitali ste i o njegovim slabostima, a za jednu manu vezani su problemi koje rade uglavnom svi korisnici ove aplikacije. U pitanju je, dakako, problem sigurnosti.

Jeste li znali da se poruke koje šaljete Viberom i pozivi koje obavljate koristeći ovu mrežu, mogu vrlo jednostavno presresti, prisluškivati, ukrasti? Na internetu postoje besplatni programi koji su napravljeni samo da vam načine muke.

Stoga je velika greška otkrivanje osobnih podataka i informacija koje su (ili bi trebale biti) tajne i dostupne uskom krugu ljudi. Ni ''obični'' telefonski pozivi nisu lišeni ovog problema, ali su daleko zaštićeniji i sigurniji. Viber zato trebate koristiti samo za razmjenu osnovnih informacija dok bi ozbiljnije razgovore trebalo voditi drugim kanalima. Oprez, dakle, možda netko sluša vaše razgovore i čita poruke. Možda iz čiste zabave, ali možda i iz podlih namjera.

To je, zapravo jedini pravi razlog, zbog kojih oni, kojima je stalo do privatnosti, ne trebaju koristiti Viber. 

31.10.2016. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno