objavljeno 05.08.2010. 23:04:55
ODMOR ZA DUŠU I TIJELO

Pogledajte najljepše europske plaže

Prema napisima web časopisa Wild Junket, osam je najljepših plaža od Sjevernog mora pa do Sredozemlja

Fotografija vijesti

Ako još niste odlučili na koju plažu ćete rasprostrijeti svoju ručnik ovu godinu, evo nekoliko prekrasnih prijedloga.

1. Navagio plaža (Zakynthos, Grčka) - na morski raj otoka Zakynthosh možete stići samo brodom koji isplovljava jednom u sat vremena iz mjesta Porto Vromi. Visoke stijene okružuju bijeli pijesak tako tvoreći prekrasno skrovito mjesto poznato i pod imenom Shipwreck bay. Kako je Grčka općenito jedna od najpopularnijih destinacija, Navagio plažu posjetite u travnju ili rujnu.

2. Papagayo plaža (Lanzarote, Španjolska) - kako su ljepote većinom nedostupne, i na španjolsku Papagayo plažu ne možete doći automobilom, već pješice ili biciklom po makadamu. Lanzarote je sjeverozapadni otok na Kanarima, a ova plaža je najljepša na njemu, a i šire.

3. Zlatni rat (Bol, Hrvatska) - jedna hrvatska plaža je upala na listu najljepših i to ona bolska – Zlatni rat. Ova pješčana plaža je zanimljiva oblika i kako pišu na Wild Junketu, mijenja oblik ovisno o vjetrovima. Nakon uživanja u moru i na plaži, hlad na Zlatnom ratu možete potražiti u sjeni borova.

4. Cala Tarida (Ibiza, Španjolska) - nije Ibiza samo party, party, party, barovi i tulumi. Na poznatom španjolskom otoku nalazi se jedna od najljepših plaža – Cala Tarida. Iza pješčanih stijena i daleko od buke, krije se pješčana uvala i plavo kristalno more – savršeno za odmor.

A koje još plaže spadaju u sam vrh turističe ponude Europe pogledajte na She.hr - 8 najljepših europskih plaža

05.08.2010. 23:04:55
http://m.metro-portal.hr/pogledajte-najljepse-europske-plaze/45712/