« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
sljeme za neke

Poglavarstvo za Snježnu kraljicu

Ponovno će izgleda školarcima biti onemogućeno uživanje u snijegu na školskim praznicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršič/CROPIX)
Više o

Snježna kraljica

,

Ivica Kostelić

,

Janica Kostelić

,

zagrebačko Gradsko poglavarstvo

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici prihvatilo suorganizaciju utrke i dalo suglasnost Hrvatskom skijaškom savezu za održavanje utrke ženskog i muškog slaloma Audi Fis World Cup "VIP Snow Queen Trophy" koje će se održati u Zagrebu 4. i 6. siječnja 2009. godine.

Pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić Vukičević rekla je da održavanje utrke ženskog i muškog slaloma u skijanju ima velik značaj za daljnji razvoj skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj, kao i njegovu afirmaciju u inozemstvu uz izravni televizijski prijenos u veliki broj zemalja.

Istaknula je da su skijaška natjecanja, koja su održana u Zagrebu, poticajno djelovala na osnivanje novih skijaških klubova te je znatno povećan broj djece i mladeži koji se bave skijanjem. Nije spomenula da su za takav povećani interes ipak možda zaslužniji Ivica i Janica Kostelić.

Također nije bilo govora o tome kako su tisućama zagrebačke djece upropašteni prošlogodišnji zimski praznici jer je školama skijanja bilo onemogućeno održavanje nastave radi pripreme terena za megalomansku manifestaciju.

Tako su roditelji plaćali po otprilike 1500 kuna raznim organizatorima škola skijanja na Sljemenu, a djeci nije bio omogućen pristup žičarama (koje su bile u cijeni aranžmana). Mogla su zauzvrat, navečer, iz topline vlastitih domova gledati kako blješte raskošno osvjetljene staze na Sljemenu po kojima su se skijali gradski čelnici. (metro-portal).

06.11.2008. 18:21:36
Novi komentar
nužno
nužno