« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Intervencija vlade

Odgođene smjene u Podravci

Vlada RH isposlovala je odgodu smjena u NO-u zbog trajanja policijske istrage

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Podravka afera

,

smjene Podravka

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Podravke nije bilo burno kako se očekivalo.

Intervencijom države preko članova NO-a, predstavnika Hrvatskog fonda za privatizaciju Franje Maletića i Borisa Hmeline, rasprava o povjerenju ostalim članovima kao i izbor nasljednika Darka Marinca odgođeni su.

Kako doznaje Jutarnji.hr, odgodu je potaknula premijerka Jadranka Kosor koja se prošli tjedan sastala s vodstvom koprivničkog poduzeća i obećala gradonačelniku Zvonimiru Mršiću da će Grad dobiti jednog predstavnika u NO-u Podravke.

Podravkina Uprava na čelu sa šefom Zdravkom Šestakom, dobila je tako još desetak dana mira, do sljedeće sjednice NO-a, na kojoj će se raspravljati o podršci članovima tog tijela odgovornim zbog afera SMS i Fima.

Lokalni tjednik Podravski list kao potencijalnog člana NO-a vidi Mršićevu zamjenicu Vesnu Želježnjak, inače zaposlenicu u Podravki. Prema informacijama istog lista, Zdravko Šestak neće se dugo zadržati na čelu Podravke jer će na njegovo mjesto sjesti šef Uprave Belupa Stanko Biondić.

Biondić je za Jutarnji izjavio da ga za sada nitko nije kontaktirao, te da je zadovoljan svojom sadašnjom pozicijom u Belupu.

Do sljedeće sjednice NO-a trebala bi završiti i krim istraga koju provode DORH, USKOK, Hrvatska narodna banka, HANFA te Porezna uprava i gospodarski inspektorat.

Zbog afera SMS i Fima iz Podravke je otišao samo Darko Marinac, a ostali članovi Uprave i NO-a nastavili su raditi svoj posao.

28.09.2009. 17:05:18
Novi komentar
nužno
nužno