« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ODLUČENO

Podravka otkupljuje pšenicu za 1,20 kuna uz nadoknadu cjenovne razlike

Iz Podravke su podsjetili da su još sredinom srpnja ove godine među prvima ponudili otkupnu cijenu za pšenicu ovogodišnjega roda od 1,00 kune po kilogramu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

pšenica

,

sindrom iznenadne smrti u snu

,

Podravka

,

cijena

Koprivnička Podravka nastavlja s otkupom pšenice ovogodišnjeg roda po novo definiranoj cijeni od 1,20 kuna po kilogramu, a svim će poljoprivrednim proizvođačima od kojih je otkupila pšenicu za 1 kunu po kilogramu nadoknaditi razliku, izvijestili su danas iz te kompanije. Tu spremnost za nadoknadom cijene iz Podravke objašnjavaju novim okolnostima na tržištu odnosno rastom cijene pšenice, slijedom čega su i oni definirali novu otkupnu cijenu od 1,20 kuna po kilogramu.

Podsjetivši da su još sredinom srpnja ove godine među prvima ponudili otkupnu cijenu za pšenicu ovogodišnjega roda od 1,00 kune po kilogramu, dodaju da je to u tom trenutku predstavljalo najveću cijenu na domaćem tržištu. Plan je bio da se otkupe sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici odnosno oko 18 tisuća tona. Razlika u cijeni odnosno nadoknada odnosit će se na razliku između prvo ponuđene cijene od 1,00 kune po kilogramu te cijene koja je trenutno postavljena na tržištu od 1,20 kuna. (hina/metro-portal)

06.08.2010. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno