« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
NOVOSTI

Podcast "Klikni s kulturom"

U sklopu online projekta Teatra Tirena "Klikni s kazalištem" pokrenut je podcast o kulturnim događanjima u Hrvatskoj - "Klikni s kulturom"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

podcast

,

Klikni s kulturom

U projektu "Klikni s kazalištem" Teatra Tirena do sada su održane četiri online radionice - radionice glume, dramskog pisanja, scenskog pokreta i podcasta. Nakon dvomjesečne radionice podcasta formirane su četiri redakcije u četiri grada - Zagreb, Karlovac, Osijek i Pazin!

Slijedeća četiri mjeseca svakog tjedna jedna od redakcija objavljivat će podcast emisiju o kazališnim, glazbenim, filmskim, književnim i likovnim događanjima u kojima sudjeluju mladi ili su njima namijenjena. Članovi redakcija su mladi od 16 do 25 godina koji će kroz emisije pokrivati kulturna događanja u Karlovcu, Osijeku, Pazinu, Zagrebu, ali i šire! Voditeljice redakcija su Tamara Perković (Karlovac), Mirna Šmit (Osijek), Roberta Špoljarić (Pazin) i Ines Škuflić-Horvat (Zagreb).

Cilj projekta je mladima omogućiti pristup kulturnim sadržajima, potaknuti aktivno sudjelovanje u kreiranju novih kulturnih sadržaja i formiranju kulturnih zajednica. Sam projekt zamišljen je kao veza između medijskih, kazališnih i filmskih profesionalaca i mladih, kojima projekt osim pristupa znanjima i vještinama omogućava i prostor da kroz različite oblike umjetnosti razvijaju vlastite sposobnosti i kreativnost. Podcast "Klikni s kulturom" platforma je za afirmaciju stvaralaštva mladih.

Prva podcast emisija objavljena je prošlu subotu, led je probila karlovačka redakcija, a ovu subotu izlazi podcast emisija osiječke redakcije! Podcast možete slušati na "Klikni s kulturom" Mixcloud profilu, "Klikni s kulturom" Youtube kanalu te na web stranici Teatra Tirena.

U sklopu projekta "Klikni s kazalištem" trenutno je u tijeku radionica snimanja, a uskoro će se održati i radionica online izvedbe te radionice montaže, scenografije i kostimografije.

"Klikni s kazalištem" projekt je namijenjen mladima od 16 do 25 godina kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima te im pokušava kulturu približiti kroz online interakciju s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana. Istovremeno potiče razvoj njihovih osobnih kreativnih potencijala, samopouzdanja i kritičkog mišljenja te im omogućuje da aktivno sudjeluju u osmišljavanju digitalnih kulturnih sadržaja i njihovoj provedbi.

Partneri u projektu su Kulturni centar Osijek, Pučko otvoreno učilište Pazin i Kinoklub Karlovac.

Projekt u sklopu projektnog poziva "Umjetnost i kultura online" sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te ga podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 435.831,42 HRK od čega je iznost EU potpore 435.831,42 HRK. Razdoblje trajanja projekta od 9. srpnja 2021. do 9.srpnja 2022. godine. Sve informacije o projektu i sistemu prijave na radionice možete pronaći na mrežnoj stranici Teatra Tirena www.tirena.hr

04.02.2022. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno