« Život
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Počnite učiti što prije

Rano učenje jezika pomaže pri proširivanju znanja
Rano učenje jezika pomaže pri proširivanju znanja
Više o

strani jezici

Već u vrtiću djeca imaju mogućnost učenja stranog jezika. Mnogi se roditelji tada nađu u nedoumici, pitajući se što je bolje za njihove mališane - upisati tečaj ili pričekati do polaska u školu. Ako dijete ima dobru osnovu u materinjem jeziku, ako je dobro govorno razijeno, može već u predškolskoj dobi početi učiti strani jezik. 

Istraživanja su pokazala da se strani jezici najbolje svladavaju do 25. godine, a ono što djeca nauče u predškolskoj i osnovnoškolskoj dobi, dugo pamte. Iako ne postoji vremensko ograničenje, strane jezike najbolje je početi učiti što ranije. Djeca lako uče jer su lekcije u dječjim udžbenicima popraćene pjesmama i igrama, više su govorne, s malo gramatike i pravila. Takav se način učenja djeci jako sviđa, a tako više i nauče. Istraživanja su pokazala da djeca najviše zapamte ako dodatni jezik počnu učiti između treće i sedme godine.

Od tri do sedam
Istraživanja su pokazala da djeca najviše zapamte ako jezik počnu učiti između 3. i 7. godine.
Učenje stranog jezika u predškolskoj dobi može biti dodatno sredstvo stimuliranja mozga, točnije promišljenog obogaćivanja djeteta. Imajte na umu da će od poznavanja jezika djeca kasnije u životu imati višestruke koristi.

Piše: mex
30.01.2008. 00:27:16
Novi komentar
nužno
nužno