« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ARSEN BAUK

Počinje ultimate fight borba Sanadera i HDZ-a

Potpredsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Arsen Bauk, izjavio je kako će zahtjev Sanadera za aktiviranjem saborskog mandata uputiti u Hrvatski sabor

Ivo Sanader
Ivo Sanader (CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Arsen Bauk

,

ovisnost o kokainu

"MIP ima sjednicu u srijedu i sukladno dosadašnjoj praksi poslat ćemo taj zahtjev u Sabor i on će vrlo vjerojatno biti odobren", kazao je Bauk novinarima u Hrvatskom saboru upitan za komentar Sanaderova zahtjeva za aktivacijom saborskog mandata.

Upitan postoji li mogućnost da Sanaderov zahtjev ipak ne bude odobren, Bauk je kazao kako će je, ako postoji, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks "sigurno naći". Kazao je pritom kako ne može odgovoriti na pitanje kakav će stav zauzeti njegova stranka ako HDZ i Šeks pokušaju pronaći neku zakonsku začkoljicu kako Sanader ne bi aktivirao mandat. "Ne bih mogao odgovoriti na to pitanje, previše je hipotetsko i previše maglovito. Doista ne znam, Šeks jeste kreativan i doista će mu trebati puno kreativnosti da nešto pronađe u tome", rekao je Bauk dodajući da ni on ne vidi neku "rupu" koja bi onemogućila Sanaderov povratak u Sabor.

Novinare je zanimalo i njegov stav o tome zašto je Sanader zatražio aktivaciju saborskog mandata i kakvu poruku time šalje svojoj bivšoj stranci i javnosti. "Sanader je očito shvatio da HDZ ima plan da on po treći put za njih dobije izbore, ali očito mu uloga žrtvenog janjeta koju su mu namijenili baš nije najbolje sjela", kazao je Bauk i ocijenio kako je počeo ultimate fight između HDZ-a i Sanadera. "Sanader je prekjučer rekao da se ne vraća u političku utakmicu. U sportskom smislu utakmica je naziv za neku borbu s manje grubih kontakata. Ovo što sada počinje je očito ultimate-fight između HDZ-a i Ive Sanadera", kazao je Bauk.

Dodao je pritom da će Sanader u Saboru "naići na stare prijatelje i stranačke kolege" jer su svi oni u Saboru, kako je rekao, zato što ih je Sanader stavio na listu. "Kao što su i svi ministri u vladi zato što ih je on tamo postavio i ostavio, uključujući i gospođu Kosor koju je također postavio na mjesto premijerke", rekao je SDP-ov zastupnik.

Na primjedbu novinara kako bi moguće osnivanje kluba zastupnika koji su Sanaderovi pobornici bilo problem i za SDP jer bi istupi protiv Sanadera značili "da se ide za Jadranku Kosor", Bauk je odgovorio kako su SDP-u nebitni Kosor i Sanader. "Mi smatramo da ova vlada hrvatsku vodi loše, gura zemlju u propast, i treba odstupiti. Tu su sasvim nebitni Sanader i Kosor. Dakle, mi tražimo ostavku vlade i prijevremene izbore", naglasio je Bauk. (hina/metro-portal)

 

14.10.2010. 14:34:26
Novi komentar
nužno
nužno