« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Vox Feminae

Počinje Ladyfest - festival umjetničkog stvaralaštva žena

Na festivalu u kulturnom centru Medika od 30. rujna do 4. listopada sudjeluje 15 hrvatskih umjetnica uz zanimljiv popratni program

(Wikipedia)
Više o

medika

,

zagreb-info

,

Ladyfest Zagreb

,

Vox Feminae

,

festival umjetničkog stvaralaštva žena

Od 30. rujna do 4. listopada u Autonomnom kulturnom centru Medika održat će se festival umjetničkog stvaralaštva žena Ladyfest Zagreb - Vox Feminae. Na manifestaciji koja počinje otvorenjem izložbe 'Generacija X - ženske perspektive' sudjeluje 15 hrvatskih umjetnica.

Filmski program festivala predstavlja radove Mirande July, Barbare Hammer, Signe Baumane, Sadie Benning i Jasne Zastavniković koje u svojim ostvarenjima probijaju rodne stereotipe.

Posebna zanimljivost su ponoćne premijere projekta 'Dirty Diaries'. Riječ je o 12 kratkih pornografskih filmova koje su režirale žene, a koje je financirala švedska vlada.

Glazbeni program tematski je podijeljen, pa će u petak publika moći uživati u alternativnoj rock glazbi nizozemskog benda Suicidal Birds te zagrebačkog The Rock Flocka. Subota je rezervirana za elekro bitove Starki iz Bosne i Hercegovine te Xenije Flex iz Mađarske. Nedjelja je pak orijentirana na indie glazbu, kada nastupa A. J. Shanti (SAD) i 'U pol' 9 kod Sandre'.

28.09.2009. 11:33:41
Novi komentar
nužno
nužno