« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
DOĐITE

Počeo ZeGeVege festival

Na području cijelog Trga bana Jelačića našlo se više od stotinu izlagača, šest restorana, šator s predavanjima i radionicama, pozornica s cjelodnevnim programom

ZeGeVege je okupirao Trg bana Jelačića
ZeGeVege je okupirao Trg bana Jelačića (Prijatelji životinja)
Više o

Trg bana Jelačića

,

ZeGeVege festival

,

program

ZeGeVege festival, uz mnoštvo zanimljivosti, prava je prigoda za naučiti nešto novo o održivom življenju i veganskoj prehrani. Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život životinja i dobrobit ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.

ZeGeVege festival je edukativnog karaktera i organizira ga na neprofitnoj osnovi udruga Prijatelji životinja. Na području cijelog Trga bana Jelačića našlo se više od stotinu izlagača, šest restorana, šator s predavanjima i radionicama, pozornica s cjelodnevnim programom. Osim mnoštva dobre veganske hrane poput vege ćevapa, burgera od konoplje, gulaša, kebaba, sirovih torti i sladoleda, posjetitelji mogu isprobati i obuću izrađenu od neživotinjskih materijala te tehnologiju virtualne stvarnosti.

Od brojnih predavanja mogu se izdvojiti nutricionističko predavanje o veganstvu u trudnoći i djetinjstvu, predavanje o povezanosti ekologije i hrane i predavanja o povezanosti veganstva i feminizma. Na radionicama se može saznati kako pripremiti slasna jela s palačinkama bez jaja, sirove slastice i slično. Posjetitelje očekuje i šminkanje s veganskom kozmetikom, nagradna igra, a dijele se i veganski kondomi!

Broj vegetarijanaca i vegana neprestano raste, pa tako u Hrvatskoj ima više od 160 tisuća ljudi koji se tako hrane, a velika većina građana podržava ovaj rastući pokret i, naravno, voli pojesti dobar veganski obrok. Kako još uvijek sve javne institucije nemaju osiguran veganski obrok za osobe koje ga zatraže, posjetitelji mogu potpisati peticiju i tako se aktivirati i glede ljudskih prava.

Na ZeGeVege festivalu predstavljaju se i brojne udruge čiji rad je povezan s održivim življenjem, a svaki posjetitelj dobiva besplatnu brošuru u kojoj su recepti te korisne i zanimljive informacije.

ZeGeVege festival održava se u sklopu međunarodnog festivala Veganmania. Popis svih radionica i predavanja te program nalaze se na www.zegevege.com i Facebook-stranici ZeGeVege Festival.

02.09.2016. 12:10:00
Novi komentar
nužno
nužno