« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
rovinj:

Počeo Weekend media festival

Najveći regionalni festival komunikacijske industrije ove godine je okupio više od 2 tisuće stručnjaka iz medija, odnosa s javnošću i marketinga

(Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Rovinj

,

Weekend media festival

,

Tomislav Ricov

,

Christian Hernandez Gallardo

,

Mia Pećina

U Rovinju je danas počeo 2. Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacijske industrije, koji je ove godine okupio više od dvije tisuće stručnjaka iz medija, odnosa s javnošću i marketinga.

Direktor festivala Tomislav Ricov istaknuo je na konferenciji za novinare da taj festival već drugu godinu povezuje medijsku elitu regije te ugošćuje neke od najpoznatijih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija.

Ovogodšnji festival prati 275 akreditiranih novinara iz Hrvatske i svih zemalja regije.

Govoreći o programu, direktorica Mia Pećina najavila je sudjelovanje mnogih stranih predavača među kojima je i voditelj novih tržišta u kompaniji Google, Christian Hernandez Gallardo, koji će govoriti o budućnosti oglašavanja i tiskanih medija, glazbi i produkciji.

- Posebnost festivala su svakako zanimljive panel diskusije koje okupljaju lidere medijskih kuća, marketinške i PR industrije, na kojima će se među ostalim raspravljati o granicama privatnosti u medijima, budućnosti poslovnih medija, brandiranju destinacija i utjecaju PR-a na kreiranje medijskog sadržaja - naglasila je Pećina.

Dodala je kako se prvi put na panelu sa stručnjacima iz komunikacijske industrije očekuju i čelnici regionalne poslovne scene koji će iznijeti svoje viđenje o utjecaju medija u vrijeme globalne krize.

Među temama se ističu: koja je granica privatnosti, uređuje li PR medije, budućnost poslovnih medija, utjecaj globalne krize i recesije na medije u jugoistočnoj Europi i suodnos tiskanih i internetskih medija.

Na panelima će, među ostalima, sudjelovati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik HGK Nadan Vidošević, predsjednici uprava T-HT-a i Croatia osiguranja Ivica Mudrinić i Hrvoje Vojković, a najavljen je i dolazak Vesne Pusić.

U sklopu festivala održat će se i mnoge promocije pa će, među ostalim, u subotu biti potpisan ugovor o suradnji festivala Exit iz Srbije i kluba Papaya iz Hrvatske.

(Hina/Metro-portal)

17.09.2009. 16:24:11
Novi komentar
nužno
nužno