« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
JOŠ I TO

Počeo štrajk u školama, negdje se radi, negdje ne ...

U osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama u petak ujutro počeo je štrajk kojega su četiri sindikata obrazovanja i znanosti organizirali tražeći povećanje plaća zaposlenika za četiri posto

Negdje se štrajka, negdje ne
Negdje se štrajka, negdje ne (Arhiva)
Više o

štrajk

,

prosvjeta

,

škole

Štrajk u osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama počeo je danas ujutro s različitim uspjehom od institucije do institucije - sindikalci su pozvali roditelje da ne šalju djecu u školu, ministar Mornar obrnuto, a očito sve ovisi o ravnateljima.

Štrajk organiziraju četiri sindikata: Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod.

Sindikati su najavili da će štrajk u obrazovnim i znanstvenim ustanovama, koji počinje danas, trajati do ispunjenja zahtjeva, tj. povećanje plaća zaposlenika u obrazovanju i znanosti za četiri posto ili do formiranja tehničke Vlade.

Iz Vertikale sindikata obrazovanja u četvrtak su putem medija pozvali roditelje da danas ne šalju djecu u školu ako imaju mogućnosti da ih drugačije zbrinu te na taj način pokažu solidarnost s učiteljima i nastavnicima.

Sva djeca koja dođu u škole bit će zbrinuta jer su ravnatelji škola dužni, sukladno mogućnostima, organizirati nastavu ili druge oblike odgojno-obrazovnog rada koji se provode u školskoj ustanovi.

25.09.2015. 10:54:47
Novi komentar
nužno
nužno