« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
svi u varaždin...

Počeo je "Špancirfest"!

U 270 sati programa nastupit će 1600 sudionika iz 17 zemalja svijeta

(Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

špancirfest varaždin

Ovogodišnji, 11. festival uličnih šetača "Špancirfest" počeo je danas nastupom francuskoga "L' Acoustel ganga", a u sljedećih deset dana ponudit će posjetiteljima 270 sati programa koji će izvesti 1600 sudionika iz 17 zemalja svijeta.

Po riječima direktorice Turističkog ureda Branke Tropp, organizatora festivala, moto ovogodišnjega 'Špancirfesta' je 'festival dobrih emocija' koje će u sljedećih deset dana 'špancireri' doživjeti na najljepšoj mogućoj pozornici - u staroj varaždinskoj gradskoj jezgri.

Osim mnogobrojnih performera, zabavljača i izvođača, posjetitelje "Špancirfesta" očekuju koncerti, predstave za djecu i odrasle te desetak radionica s različitim sadržajima.

Kad je riječ o poznatim glazbenicima, u Varaždinu će nastupiti Massimo, Zdenka Kovačiček, Luka Nižetić, Edo Maajka i Gustavi, a posljednjeg dana koncert će održati Creedence Clearwater Revived. Sutra koncert ima Toni Cetinski u sklopu proslave 50. obljetnice poslovnog sustava Vindije, koja je među glavnim sponzorima "Špancirfesta".

I ove su godine u ponudi 23 dječje predstave u sklopu "Hlapecfesta" te predstave za odrasle u dijelu koji nosi naziv "Komedijafest". Među ostalima, nastupit će glumačka družina "Histrioni" te "Epilog teatar" iz Zagreba. U deset dana, koliko će taj festival trajati, organizatori očekuju oko 160 tisuća posjetitelja.

Ono što danas očekuje posjetitelje "Špancirfesta" jest nastup "Magic Theatra Serpentsa" na Korzu od 17 sati te još jedan nastup "L' Acoustel ganga", također od 17 sati na Korzu. Nekadašnji član makedonske grupe "Leb i sol" Kiril Džajkovski nastupa od 20,30 sati na pozornici kod Staroga grada, a od 22 sata tvrtka "Varteks" daruje "špancirerima" koncert Massima na Stančićevu trgu. Otvorenje će završiti velikim vatrometom s bedema Staroga grada u 22 sata.

Izvor: Hina

21.08.2009. 13:41:50
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    majna
    23.08.2009. 17:42
    Jedini koji valjaju- lokomotiv, ovi sa slike gore nisu došli,
    program je jadan, 10 dana dosade i hodanja u krug kroz 4 uličice.
    Kirli je bio dobar, ostalo je očajno...
Novi komentar
nužno
nužno