« Zagreb
objavljeno prije 1 mjesec
SAJMOVI

Počeo je Interliber!

Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj Interliber se pozicionirao kao nacionalna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog

Interliber je otvoren
Interliber je otvoren (Arhiva)
Više o

Interliber 2019

Interliber već četrdeset dvije godine predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koji okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Održat će se u terminu od 12. do 17. studenog na radost svih ljubitelja knjige.

Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj Interliber se pozicionirao kao nacionalna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene.

Interliber, 42. međunarodni sajam knjiga održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Paviljone 5, 6 i 7a i Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Ove godine bilježimo povećanje broja izlagača za 18%, a izložbenog prostora za 5%.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

Premium program će ugostiti poznate pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Novost Premium projekta je - Interliber slušaonica audio knjiga.

Više od 200 svakodnevnih pratećih programa razmješteni su na četiri lokacije: dvorane na galeriji paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma te otvoreni prostor.

OBRAZOVANJE - SIGURAN PUT U BUDUĆNOST

Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je ZNANJE I UČENJE, čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16. studeni).

 

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održavat će se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija „Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", a predstavit će se više od 50 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Na najvećem i najvažnijem sajmu knjiga u Hrvatskoj, mali i veliki, školarci i poslovni ljudi, i svi oni koji žele nastaviti svoje obrazovanje ili usavršiti svoje vještine, mogu pronaći najbolje programe obrazovanja, od osnovnih i srednjih škola, studiranja i jezičnih tečajeva, pomoći u učenju, do poslovnih edukacija, treninga, savjetovanja, stručnog usavršavanja i sl. Pratit će ih i drugi programi poput školskog kviza HIGH FIVE.

ZNANJE I UČENJE

Ove godine prvi puta će se na Interliberu posebno predstaviti hrvatsko obrazovanje. Posjetitelje očekuje raznolika ponuda škola (osnovne i srednje, međunarodne i umjetničke, stranih jezika, brzog čitanja...), probrana visoka učilišta (sveučilišta, veleučilišta, visoke škole iz cijele Hrvatske), jedinstveni programi cjeloživotnog obrazovanja (poslovne edukacije, stručno usavršavanje) i dodatne usluge (pripreme za maturu, e-učenje, mentalna aritmetika).

Znanje i učenje ima ponudu za sve faze obrazovanja, od osnovnog do poslovnog, nudi odgovore na sve upite, što?, gdje?, kako? te daje najbolje preporuke za najmlađe, brucoše i poslovne ljude. Sve informacije o „vedroj" osnovnoj školi ili umjetničkoj gimnaziji, studiranju u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Požegi, Virovitici, najboljim poslovnim edukacijama i treninzima možete dobiti u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma 15. i 16. studenog.

WORLD EDUCATION FAIR - Sajam svjetskog obrazovanja

Na Sajmu svjetskog obrazovanja svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima, Internship USA i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

Po peti puta će se hrvatskim srednjoškolcima i studentima, njihovim roditeljima, ali i svima drugima koji žele saznati više o obrazovanju u inozemstvu, pružiti jedinstvena prilika uživo se susresti s predstavnicima i profesorima izvrsnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Slovenije, Saudijske Arabije, Njemačke, Portugala, Belgije, Luxemburga i gostima s hrvatskih visokoobrazovnih institucija. Posjetitelji će imati priliku poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ostvariti popuste na jezične tečajeve te saznati kako doći do dobrih stipendija.

KONFERENCIJA „BOLJE OBRAZOVANJE, BOLJA HRVATSKA"

 

Peta konferencija „Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u organizaciji 24sata posvećena je unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj i jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovanja te jedina sustavna kampanja za poboljšanje hrvatskog obrazovanja. Konferencija će ugostiti brojna zvučna imena iz obrazovnog sustava, od resorne ministrice, inovativnih profesora i nekih od najboljih hrvatskih učenika koji se natječu i osvajaju nagrade na brojnim međunarodnim natjecanjima, do najboljeg svjetskog učitelja, Finca Jukka Sinnemäkkia. Kroz panel raspravu tražit ćemo odgovore na pitanja što smo htjeli, a što dobili novom obrazovnom reformom, kako neki učenici uspijevaju postići fantastične rezultate i kakve promjene u svoje učionice uvode učitelji.

KNJIGODAR

Interliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja. Ove godine knjige će dobiti Osnovna škola kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

NASTUP RUSKE FEDERACIJE NA INTERLIBERU

Izložbeni prostor Ruske Federacije i ove se godine predstavlja na Interliberu. Održat će se prezentacija projekata Foruma slavenskih kultura "Put pisaca" i "Slavenski svijet očima djece", predstavljanje 10. broja časopisa "Inostrannaya Literatura" (Strane književnosti) posvećenog Hrvatskoj "Hrvatska, što je to?" te predavanja "Može li netko biti naučen pisati knjige?" i "Što je srebrno doba?".

12.11.2019. 13:09:00
Novi komentar
nužno
nužno