« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
OFENZIVA :)

Počelo predstavljanje zdravstvenog odgoja po školama

Još ovo polugodište doći će i do promjene školskog jelovnika kojima bi se izbacio vrh prehrambene piramide, šećeri i zasićene masne kiseline

Jovanovićeve trupe u akciji
Jovanovićeve trupe u akciji (Arhiva)
Više o

zdravstveni odgoj

,

predstavljanje

,

Sanja Musić Milanović

Desetominutnom vježbom djeca nižih razreda zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec predstavila su danas dio prvog modula Zdravstvenog odgoja "Živjeti zdravo", koji osim za tjelesnu aktivnost uključuje smjernice za osobnu higijenu, pravilnu prehranu i mentalno zdravlje.

Kako bi se stvorile zdrave životne navike i sačuvalo zdravlje dobiveno rođenjem od danas će se u učionicama vježbati deset minuta, a djeca će biti normalno obučena jer je riječ o nezahtjevnim, ali efikasnim vježbama, rekla je Sanja Musić Milanović, članica Povjerenstva za Zdravstveni odgoj i suautorica 1. modula.

Još ovo polugodište doći će i do promjene školskog jelovnika kojima bi se izbacio vrh prehrambene piramide, šećeri i zasićene masne kiseline, najavila je Musić Milanović.

Znamo da će biti otpora, ali potrebno je samo šest tjedana da se usvoje određene prehrambene navike, a promjene u vrtićima pokazuju da drukčiji jelovnik ne košta više od sadašnjeg, možda i nešto manje, dodala je. Musić smatra važnim i da djeca jedu na početku školskog dana kako bi mogla normalno raditi.

21.01.2013. 14:13:00
Novi komentar
nužno
nužno