« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
NOVI SAZIV

Počela prva redovna sjednica Hrvatskog sabora

Predloženi dnevni red od sedam točaka zastupnici su dopunili sa šest novih točaka, a raspravljat će se o mnogim "vrućim" temama

Fotografija vijesti
Više o

Hrvatski sabor

,

Državno odvjetništvo

,

Kukuriku koalicija

Jutros je počela prva redovna sjednica Hrvatskog sabora u novom sazivu, a trajat će dva tjedna, javlja Hina.

Predloženi dnevni red od sedam točaka zastupnici su dopunili sa šest novih točaka. Među tim točkama je i prijedlog izmjena Ovršnog zakona, te predložene izmjene zakona o zdravstvenoj zaštiti, o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, te o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama.

Na dnevnom su redu od ranije i izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva, te točka vezana uz izbor i imenovanje čelnih ljudi i članova u preostalim saborskim radnim tijelima, odnosno odborima, sukladno postignutom dogovoru između vladajućih i oporbe te unutar oporbenih klubova.

Zastupnici će raspraviti i izvješća o radu Državnog odvjetništva, Hrvatske narodne banke, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Fine.

Sutra se očekuje tematska rasprava o vladinoj Informaciji o tijeku i rezultatima pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice u sabornici je trebalo počelo aktualno prijepodne, no Igor Dragovan je u ime Kluba SDP-a zatražio stanku kako bi se, kako je rekao, očitovao o aktualnom prijepodnevu.

Zahtjevu za stankom se pridružio i Klub HDZ-a, no predsjednica tog kluba Jadranka Kosor je potez SDP-a nazvala neuobičajenom praksom uoči početka 'aktualca'.

"Neuobičajena je praksa da se prije aktualnog prijepodneva traži stanka i time oteže s postavljanjem pitanja", poručila je Kosor, na što je predsjednik Sabora Boris Šprem odgovorio: "Vidjet ćemo što će ta stanka donijeti".

Inače, za postavljanje pitanja članovima vlade prijavilo se 24 zastupnika, od kojih je polovica HDZ-ovih, a iz vladajuće Kukuriku koalicije za 'aktualac' je prijavljeno tek šest zastupnika, među kojima ni jedan SDP-ov.

18.01.2012. 11:05:15
Novi komentar
nužno
nužno