« Život
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Plavuše su i dalje najatraktivnije

Plavuše upadaju u kategoriju žena s kojima bi se muškarci željeli upoznati, dok su brinete bile odabrane kao žene za brak

Plavuša za krevet, brineta za brak?
Plavuša za krevet, brineta za brak? (Arhiva)
Više o

privlačnost

,

plavuše

Plavuše mogu biti mirne - istraživanje je pokazalo da muškarci više vole plavokose, nego žene s tamnom i crvenom kosom. Ovo se ispostavilo tijekom studije čiji su rezultati objavljeni u znanstvenom časopisu socijalne psihologije, The Journal of Social Psychology.

Kao dio eksperimenta, psiholozi sa Sveučilišta u Minnesoti pokazali su muškarcima fotografije žena različitih boja i dužine kose i zamolili ih da ocijene svaku djevojku sa slike na ljestvici od deset bodova.

Ispitanici su morali navesti procjenu starosti i zdravstveno stanje žena, kao i procijeniti njihovu privlačnost, mogućnost izgradnje dugoročnih odnosa i podizanje zajedničke djece.

Kao rezultat toga, ispostavilo se da muškarci doživljavaju plavokose žene kao atraktivnije, mlađe i zdravije.

Međutim, plavuše, prema muškarcima, uz svu njihovu atraktivnost manje su ozbiljne od brineta, zbog čega su ispitanici svrstavali plavuše u kategoriju žena s kojima bi se željeli upoznati, dok su brinete bile odabrane kao žene za brak.

"Sve je to prirodno svojstveno ljudima, prije svega muškarcima. Kosa je uvijek bila i još uvijek je obilježje fizičkog zdravlja. Kako kosa mijenja boju s godinama, plavuše muškarcima izgledaju mlađe i zdravije, pa prema tome imaju više šansi da osiguraju zdravo potomstvo", kažu autori studije.

Treba napomenuti da je tijekom istraživanja također neočekivano ustanovljeno da su žene s dugom kosom manje privlačne za muškarce od žena sa prosječnom dužinom kose.

28.01.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno