« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
RAZMJERI KRIZE

Plaće karlovačkih županijskih zaposlenika smanjene za 20 posto

Proračun Karlovačke županije smanjen je s 142 na 136,6 milijuna kuna, a najveće smanjenje osjetit će se na plaćama

Karlovačka županija proračun
Karlovačka županija proračun (Wikipedia)
Više o

Sainsbury's

,

Ocado

,

najdepresivniji dan

,

najnestretniji dan

Proračun Karlovačke županije smanjen je danas odlukom Županijske skupštine s planiranih 142 na 136,6 milijuna kuna, u prvom redu radi usklađivanja sa smanjenjem planiranih prihoda zbog slabijih gospodarskih aktivnosti u prva četiri mjeseca ove godine.

Najveće smanjenje rashoda, od tri milijuna kuna, odnosi se na plaće županijskih zaposlenika pa se masa za plaće smanjuje za 20 posto.

Pri donošenju rebalansa proračuna predsjednik odbora za proračun i financije Vlado Jelkovac kazao je u ime vladajućeg HDZ-a da je rebalans prijeko potreban jer će, po svim pokazateljima o punjenju proračuna do kraja godine, prihodi od poreza na dohodak, kao najvažnijeg prihoda lokalne samouprave, i dalje padati.

U ime Kluba vijećnika HSP-a Bernardica Halapa-Topolnjak kazala je kako je očekivala da će rez biti dublji i krvaviji te je s govornice zazvala Božju pomoć da do kraja godine proračun ostane na toj razini.

Oporbeni vijećnik Stjepan Mikulandrić (SDP) podsjetio je da je SDP, kad je planiran proračun za ovu godinu u prosincu prošle godine, argumentirao da je plan nerealan. Ustvrdio je da se i sada podcjenjuju razmjeri krize, odnosno utjecaj gospodarskih kretanja na stanje u društvu.

Drži da predloženi plan prihoda nije ostvariv te da neće biti manji za pet, nego za sedam ili 10 milijuna kuna od planiranog prošle godine. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 13:59:35
Novi komentar
nužno
nužno