« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
PIRATI

Piratska stranka: želite li informatički pismenog gradonačelnika

Piratska stranka predlaže da se svi kandidati za gradonačelnička mjesta okušaju u igranju Sim City 4

Hrvatski pirati propituju kandidate za gradonačelnike
Hrvatski pirati propituju kandidate za gradonačelnike (Piratska stranka)
Više o

izbori

,

Piratska stranka

,

kandidati

,

gradonačelnici

,

Sim City 4

Moto Piratske stranke je "Uvesti politiku u 21. stoljeće i 21. stoljeće u politiku", kažu oni u priopćenju za javnost, dodajući da smatraju da je za poziciju koju potencijalni gradonačelnici žele obavljati ključno da vladaju informatičkim tehnologijama i imaju znatne organizacijske vještine.

Pozicija gradonačelnika u drugom desetljeću 21. stoljeća je odgovorna i zahtijeva ne samo osnovnu informatičku pismenost nego i napredno poznavanje korištenja informatičkih sučelja, razumijevanje modernih komunikacijskih tehnologija i sposobnost brzog odlučivanja o velikom broju tema i događaja koje se neprestano pojavljuju u njihovom okruženju.

Zbog dubokog uvjerenja da kandidati koji nemaju ove sposobnosti nisu prikladni za ovu funkciju u modernom društvu, odašiljemo poziv da svoje vještine pokažu svojim glasačima.Piratska stranka poziva sve kandidate za pozicije gradonačelnika u Republici Hrvatskoj na demonstraciju svojih znanja, sposobnosti korištenja informacijskih tehnologija i sposobnosti upravljanja složenim sustavima putem grafičke simulacije upravljanja gradom pod nazivom SimCity 4, kaže se u priopćenju.

Ovo je vrlo poznata simulacija upravljanja gradom koja se razvija već 24 godine i koja se smatra realističnom i zahtjevnom. Poziv je otvoren za sve kandidate iz svih gradova Republike Hrvatske. Kandidatima će biti odabrana simulacija grada približne veličine kao i onaj za koji se natječu, a svim kandidatima iz istog grada će biti dana dana ista simulacija.

Budući da se kandidati mogu javiti za testiranje neograničeni broj puta i u bilo kojem terminu koji sami odaberu, smatramo da nema razloga za stres, a kandidati koji se jave više puta mogu time demonstrirati svoje napredovanje.Ovim pozivom želimo naglasiti koliko čvrsto vjerujemo u važnost edukacije i informatičkih sposobnosti u politici, te se nadamo da će to prepoznati i glasači.

05.03.2013. 08:02:00
Novi komentar
nužno
nužno