« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
PORAST POPULARNOSTI

Piratska stranka postala treća po snazi u Njemačkoj

Potpora Piratskoj stranci, koji svoj program temelji na slobodi interneta i izravnijoj političkoj participaciji, kreće se oko 13 posto

Fotografija vijesti
Više o

Njemačka

,

Piratska stranka

,

zeleni

,

Stranka pirata

Njemačka Piratska stranka pretekla je stranku Zelenih i postala treća po snazi politička snaga u zemlji, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnijenja, javlja Hina.

Istraživanje agencije Forsa za televiziju RTL pokazuje da se potpora Piratima, koji svoj program temelje na slobodi interneta i izravnijoj političkoj participaciji, kreće oko 13 posto i prvi je put pretekla Zelene.

Ogranak stranke osnovane u Švedskoj prije šest godina, njemački Pirati pojavili su se prošloga rujna na njemačkoj političkoj sceni i osvojili mandate u gradskom vijeću Berlina.

Isprva otpisivani od etablirabnih stranaka, Pirati su nastavili uspješni niz prošloga mjeseca na izborima u Saskoj i očekuju dobar rezultat u još dva regionalna parlamenta idućega mjeseca, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Schleswig Holsteinu.

Njihov uspon bacio je Zelene u defenzivni položaj i ugrozio njihov oslonac među mlađim biračima razočaranim dvjema velikim strankama, Kršćanskim demokratima (CDU) i Socijaldemokratima (SPD) koje dominiraju poratnom politikom u Njemačkoj.

10.04.2012. 22:09:33
Novi komentar
nužno
nužno