« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PROTIV ACTE

Piratska stranka natjecat će se za Europski parlament

"Konferencija u Pragu prvi je korak u zajedničkoj kampanji prije izbora za Europski parlament 2014.", rekao je zamjenik predsjednika češke Piratske stranke Mikulas Ferjenčik

Fotografija vijesti
Više o

Piratska stranka

Više od dvjesto predstavnika piratskih stranaka iz dvadeset zemalja okupili su se u Pragu kako bi dogovorili zajedenički projekt izlaska Međunarodne piratske stranke na izbore za Europski parlament 2014. godine, prenosi Hina.

"Konferencija u Pragu prvi je korak u zajedničkoj kampanji prije izbora za Europski parlament 2014.", rekao je zamjenik predsjednika češke Piratske stranke Mikulas Ferjenčik.

Nezaobilazne teme su transparentnost, otvorena država i bolja komunikacija s građanima. Međunarodna piratska stranka okuplja piratske stranke cijelog svijeta, dodao je.

Prva piratska stranka je 2006. osnovana u Švedskoj.

Sudionici će razmotriti zajedničke poteze protiv međunarodnog sporazuma ACTA-e te europske direktive o zaštiti podataka, rekli su organizatori.

"Ovdje smo da ljude upozorimo da ACTA predstavlja prijetnju slobodi informiranja i govora", rekao je Pierre Magnin, predsjednik Piratske stranke s Reuniona, koja je članica francuske Piratske stranke.

14.04.2012. 19:58:25
Novi komentar
nužno
nužno