« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Pilot spasio avion od katastrofe

Lufthansin Airbus sa 137 putnika zbog vjetra se zamalo srušio prilikom slijetanja u Hamburgu

Udar vjetra zanio je avion u lijevu stranu, no 39-godišnji pilot Oliver A. u posljednjoj je sekundi uspio letjelicu podići sa zemlje
Udar vjetra zanio je avion u lijevu stranu, no 39-godišnji pilot Oliver A. u posljednjoj je sekundi uspio letjelicu podići sa zemlje (BILD)
Više o

airbus

Oluja Emma, koja je proteklog vikenda harala većim dijelom Europe, mogla je biti kobna za 137 putnika Lufthansinog Airbusa A320 na letu iz Münchena u Hamburg u subotu. Naime, prilikom slijetanja u hamburšku zračnu luku,  vjetar koji je puhao brzinom od 250 kilometara na sat zanio je avion u lijevu stranu pa se letjelica zamalo krilom zabila u tlo. Samo prisebnost pilota, 39-godišnjeg Olivera A. koji je u posljednjoj sekundi zrakoplov uspio podići sa zemlje, spasila je putnike i avion od katastrofe.

Nakon što je ponovno uzletio, zrakoplov je još neko vrijeme kružio iznad aerodroma, a potom ga je pilot sigurno prizemljio. Prema riječima glasnogovornika Lufthanse Wolfganga Webera putnici su bili u šoku, a nekolicina njih čak i na rubu suza. Srećom, nitko od njih nije ozlijeđen. - Bilo je stravično. U sekundi mi se učinilo da nas više nema - rekla je jedna putnica. Zrakoplov je pretrpio manja oštećenja na lijevom krilu kojim je zahvatio tlo.

- Prilikom slijetanja snažan nalet vjetra odbacio nas je u stranu prema zemlji i bili smo prisiljeni odmah uzletjeti. Taj manevar dio je standardne procedure u ovakvim i sličnim situacijama, koji se na obuci redovito uvježbava - stoji u izvještaju pilota Olivera A. kojeg su u  Njemačkoj već proglasili nacionalnim herojem. Snimka dramatičnog slijetanja odmah je osvanula na internetu. Inače, u nevremenu koje je u subotu i nedjelju zahvatilo sjever i sjeverozapad Europe poginulo je 13 osoba, a šteta se samo u Njemačkoj broji u milijunima eura.  (METRO)

03.03.2008. 23:59:59
Novi komentar
nužno
nužno