« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
IDEM ŠOROM ...

Pijanog losa spasili vatrogasci

POGLEDAJTE VIDEO: Pijani losovi uobičajeni su u Švedskoj na jesen, kada je obilje jabuka na tlu i na stablima u dvorištima kuća

Pijani los zapeo u stablu jabuke
Pijani los zapeo u stablu jabuke (Screenshot YouTube)
Više o

pijani los

,

fermentirano voće

U švedskom gradiću Saru kraj Goeteborga, vatrogasci su u utorak morali spašavati pijanog losa koji se nakon gozbe fermentiranim jabukama zaglavio među granama jedne voćke. Nakon povratka kući s posla u utorak navečer, Per Johansson iz Sara čuo je rikanje iz susjedova dvorišta, izvijestio je mjesni list The Local na web stranici.

"Mislio sam isprva da se netko smije. Tada sam otišao pogledati i primijetio losa zaglavljenog u stablu jabuke sa samo jednom nogom na tlu", rekao je Johansson za list.

Johansson je pozvao policiju a dok je čekao spasioce, on i susjedi počeli su izvlačiti noge životinje zapletene u granama.

No tek su vatrogasci uspjeli spasiti losa, savijajući stablo dok nije bilo dovoljno da životinja sklizne s grana. Oslobođena životinja ležala je na tlu kao da je bez svijesti, prije nego što je posrćući stala na noge i odlutala.

Pijani losovi uobičajeni su u Švedskoj na jesen, kada je obilje jabuka na tlu i na stablima u dvorištima kuća, dodaje list.

Johansson je ocijenio da je los dulje vrijeme bio pod utjecajem alkohola iz fermentiranog voća.

"Moja susjeda ga je prepoznala kao životinju koja je gotovo utrčala u njezin automobil ranije tijekom dana. Bila je prilično sigurna da je los već pod utjecajem. Ovdje često viđamo losove kako se prejedaju s jabukama. Ali to je prvi put da smo našli jednoga kako visi s drveta", rekao je Johansson za The Local.

Pogledajte video:

08.09.2011. 19:58:34
Novi komentar
nužno
nužno