« Biznis
objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana
EU

Pfizer i ekipa su nas prevarili?

Europska unija će primorati farmaceutske kompanije da poštuju ugovore o nabavki cjepiva za covid-19, kazao je u nedjelju predsjednik Europskog vijeća Charles Michel

Bit će svega...
Bit će svega... (Arhiva)
Više o

Pfizer

,

AstraZeneca

,

Covid-19

Pfizer je prošli tjedan objavio da će privremeno usporiti dobavu cjepiva Europi zbog promjena u proizvodnji koje će ju ubrzati. AstraZeneca je u petak također objavila da će dostava cjepiva Europi usporiti, zbog greške u proizvodnji.

„Planiramo primorati farmaceutske tvrtke da poštuju ugovore koje su potpisali, koristeći pravna sredstva koja su nam na raspolaganju", rekao je Michel za radiostanicu Europe 1.

Čelnik Europskog vijeća nije spominjao moguće sankcije, no naglasio je da će EU insistirati na transparentnosti oko razloga kašnjenja, prenosi Reuters.

Belgijanac je rekao kako je EU nakon prvih informacija iz Pfizera o kašnjenju od nekoliko tjedana čvrstim stavom uspio smanjiti to kašnjenje.

„Lupili smo šakom u stol", rekao je Michel, dodavši kako su se najavljene odgode od nekoliko tjedana potom pretvorile u „usporavanje pošiljki".

24.01.2021. 16:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.01.2021. 17:44
    ma taj pzifer je sumnjiv tko zna hoce li cj epivo djelovati, a sada dobivaju brze bogate zemlje a kasni u hrvatsku,,,,
Novi komentar
nužno
nužno