« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
WTA TURNIR

Petra Martić u finalu Kuala Lumpura

Najbolja hrvatska tenisačica, Petra Martić, je pobjedom nad Jelenom Janković izborila svoje prvo finale na nekom WTA turniru

Fotografija vijesti
Više o

tenis

,

WTA turnir

,

Jelena Janković

,

finale

,

Petra Martić

Najbolja hrvatska tenisačica, 21-godišnja Petra Martić plasirala se u finale WTA turnira u Kuala Lumpuru nakon što je u polufinalu svladala drugu nositeljicu, Srpkinju Jelenu Janković sa 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5) u susretu koji je trajao više od tri sata, javlja Hina.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Martić i Janković i prva pobjeda naše igračice.

Martić se tijekom susreta nekoliko puta vraćala s ruba poraza, nakon gubitka prvoga seta u drugi je krenula sa zaostatkom od 0-2, ali je uspjela ostvariti preokret i izboriti treći set u kojem je Janković povela sa 4-1, a kod 6-5 srpska je igračia imala i meč-loptu, ali Martić se uspjela izvući iz tih situacija i ostvriti najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Martić je u Kuala Lumpuru stigla do svog prvog finala na nekom WTA turniru u karijeri, a ovo joj je bio treći nastup u polufinalu. Prošle godine je u Bogoti morala predati polufinalni susret Španjolki Dominguez Lino zbog bolesti, dok je u Guangzhouu izgubila od Čehinje Lucie Šafarove.

U finalu će Martić igrati protiv kvalifikantice s Tajvana Su-Wei Hsieh, a početak dvoboja je predviđen za 11 sati po hrvatskom vremenu.

I za 26-godišnju Hsieh ovo će biti prvi finale u karijeri.

 

POLUFINALE:

Singles - Semifinals

PETRA MARTIĆ (HRV/5) - Jelena Janković (Srb/2) 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5)

04.03.2012. 10:01:19
Novi komentar
nužno
nužno