« Fun
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
OSNOVNI ELEMENTI

Periodni sustav Rocka

"Za mene je jedan od glavni elementa rocka uporaba marame, bilo da ju izvođač nosi ili ju ja imam na glavi dok slušam taj band", kaže Roadside Jesus

Periodna tablica Rocka
Periodna tablica Rocka (Roadside Jesus)

Svako tko je pohađao osnovnu školu i iole bio prisutan kako duhom tako i tijelom na satovima kemije zna kako izgleda periodni sustav elemenata, no što ako umjesto kemijskih elementa uvrstimo osnovne elemente, odnosno bendove, rock'n'rolla? Kako bi ta tablica izgledala?

Roadside Jesus, Internet stranica te alterego dvojce umjetnika Emila McGloina i Bena Allena, kreirao je Periodni sustav rocka, odnosno Periodic Table of Rockin', a glavni uvjet da se neki bend nađe na listi je nošenje marame - ultimativnog modnog dodatka svih velikih rokera, od Hendrixa i Zeppelina, pa sve do Metallice i Stonesa.

"Za mene je jedan od glavni elementa rocka uporaba marame, bilo da ju izvođač nosi ili ju ja imam na glavi dok slušam taj band", kaže Roadside Jesus.

Sve ikone su interaktivne, odnosno možete kliknuti na njih i u gornjem desnom uglu će se pojaviti fotografija benda i objašnjenje zašto se taj bend ili glazbenik našao na periodnom sustavu rocka.

13.02.2012. 10:05:44
Novi komentar
nužno
nužno