« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

PepsiCo odlazi u Indiju

Nakon što je Coca-Cola preduhitrila u Kini, Pepsi osvaja drugu najmnogoljudniju zemlju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Indija

,

coca-cola

,

PepsiCo

Američki proizvođač bezalkoholnih pića PepsiCo objavio je da planira uložiti 500 milijuna dolara u Indiju tijekom iduće tri godine, objavili su indijski mediji.

Očekuje se da će svježa injekcija novca stvoriti desetke tisuća novih radnih mjesta u Indiji, objavila je indijska novinska agencija Press Trust of India citirajući izvršnu direktoricu Indru Nooyi.

"Kao opipljiv znak našeg daljnjeg povjerenja u Indiju, počašćena sam što mogu objaviti da ćemo uložiti 500 milijuna dolara u iduće tri godine, sa ciljem utrostručenja našeg poslovanja ovdje", kazala je Nooyi novinarima u New Delhiju.

Investicija je usmjerena na povećanje proizvodnog kapaciteta i tržišne infrastrukture, te istraživanje, razvoj proizvoda i poljoprivrede, navode mediji.

Nooyi je rekla da kompanija također razmišlja o kupnji lokalnih brandova ili kompanija. "Imamo milijarde dolara za ciljane kompanije u Indiji", kazala je.

PepsiCo uložio je 700 milijuna dolara u tu zemlju, od uspostavljanja sjedišta u Indiji 1989.. i zapošljava preko 60.000 ljudi. (metro-portal/hina)

22.09.2008. 14:08:31
Novi komentar
nužno
nužno