« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KAO NA MARSU

Peking osvanuo s narančasto obojanim nebom

Pješčana oluja pogodila je Peking donešena jakim vjetrovima koji su ranije ovoga tjedna pogodili sjeverozapadni dio zemlje, javila je kineska novinska agencija Xinhua

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Kina

,

Peking

,

pješčana oluja

Nebo nad Pekingom osvanulo je narančasto zahvaljujući najjačoj pješčanoj oluji koja je od početka godine pogodila sjeverni dio zemlje i zbog koje su odgođeni neki letovi u pekinškoj međunarodnoj zračnoj luci, a u sjevernoj Koreji objavljeno meteorološko upozorenje na prašinu u Seoulu.

Fina je prašina pokrila pekinške ulice smanjujući vidljivost i natjeravši stanovnike da pokriju lica, a pekinška meteorološka služba pozvala je stanovnike da ostanu u kućama ili se zaštite maskama upozorivši na po zdravlje opasnu kvalitetu zraka.

Prema službenim izvješćima, više od 16 milijuna ljudi dio sada je pogođeno olujom, koja je oštetila usjeve u sjeverozapadnoim regijama Gansu i Ningxia.

Sjeverne kineske gradove tradicionalno u proljeće pogađaju pješčane oluje, iako su projekti pošumljavanja u sjeverozapadnom dijelu zemlje smanjili njihovu učestalost posljednjih godina. (hina/metro-portal)

20.03.2010. 09:23:03
Novi komentar
nužno
nužno