« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

PDV tek po naplaćenoj fakturi, Porezna će ovršiti velike dobavljače

Vlada je u izbornu godinu odlučila ući sa setom zakonskih rješenja koja će napokon srediti situaciju u gospodarstu, vjerojatno pod pritiskom EU

Mali poduzetnici napokon dobivaju zaštitu
Mali poduzetnici napokon dobivaju zaštitu (Arhiva)
Više o

naplata PDV-a

,

PDV po plaćanju računa

,

poduzetništvo

,

ovrha

Vlada danas drži sjednicu koja je vjerojatno najznačajnija u njenoj povijesti, a rezultati zakonskih rješenja koja se donose imat će dalekosežne pozitivne posljedice na poslovanje u Hrvatskoj.

Naime, mali poduzetnici napokon dobivaju pravnu zaštitu kakva je trebala biti u ovoj državi odavno - ako imate promet manji od tri milijuna kuna, PDV ćete plaćati tek kad vama plate fakturu.

No, druga stvar koja se planira uvesti još je bolja - ako vam netko, obično "veliki", "ključni" i "uspješni" poduzetnik ne plati račun na vrijeme, vaša je obaveza prijaviti to Poreznoj upravi koja će ovršiti "poduzetnika" i izvršiti naplatu umjesto vas.

Iako se o rezultatima monitoringa EU ne govori apsolutno ništa i cijelu priču u Vladi skrivaju kao zmija noge, ne treba biti veliki gospodarski stručnjak da bi se shvatilo da je bilo gadnog šamaranja od strane ekipe iz Bruxellesa, a rezultati se vide - uređivanje međusobnih plaćanja rak-rana je hrvatskog gospodarstva koja se vidi s Marsa.

Kako će ovo pogoditi "velike", poznate po plaćanju po logici "sviđaš mi se pa ću ti platiti za manje od godinu dana", to ćemo tek vidjeti, ali kako nije jedno "poslovno carstvo" izgrađeno na toj logici, bit će zabavno ...

30.10.2014. 11:55:00
Novi komentar
nužno
nužno