« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
PREVARE

Pazite na lažne akvizitere HZZO-a

HZZO) u utorak je upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, i pozvao ih da pokušaje prijevare prijave policiji

Novi prostor za muljaže...
Novi prostor za muljaže... (Arhiva)
Više o

HZZO

,

lažni akviziteri

HZZO u priopćenju ističe da se različiti trgovci i akviziteri lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Osiguranica s područja Zagreba prijavila je slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu".

"HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama", ističe se u priopćenju.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata, navode iz HZZO-a.

Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozvali su da pokušaj prijevare prijave policiji.

19.08.2020. 12:32:00
Novi komentar
nužno
nužno